Dit was toch wel erg spannend

In Lorca is een kasteel en daar hebben we afgesproken om op het parkeerterrein de nacht door te brengen. De plek staat op de camperapp, park4night. Via de app de route ingetikt en rijden maar. Nu had ik het kunnen weten. De navigatie app die ik gebruik geeft namelijk wel vaker hele vreemde weggetjes aan. In Lorca aangekomen zie ik het kasteel al erg hoog boven de stad uittorenen. Al snel rij ik door de stad en word een smallere weg ingestuurd. Er staat een bord met, inrijden voor voertuigen niet langer dan 6 meter. Nu is sprintertje net een meter langer. Moet kunnen, die maten worden ruim gemeten.

De straatjes worden meer steegjes met haakse bochten. allemaal eenrichting. Toch verder de hoogte in tot……..er wel een hele kleine bocht genomen moet worden. Ik zet de bocht in tot het moment waarop het lijkt dat we vast komen te zitten. De rechterspiegel wordt al ingeklapt want dat huis waar we langs moeten heeft ook zo’n sierhekje voor het raam. Linksachter zit een zwart dopje, dat is het breedste stuk en een klein beetje schurend over dat dopje komen we er doorheen. Het ging echt op de millimeter. Hierna gaat het weggetje steil omhoog, dan lijkt de weg op te houden. Stoppen, uitstappen en verkennen hoe we nu verder moeten.

Het kasteel ligt nog steeds hoog boven ons. Rechts en links komen we uit op een weg in aanbouw. Alleen de ondergrond is aangestampt. allemaal steentjes en stenen waar nog asfalt overheen moet. Een man bij het huisje waar we voor staan wijst dat om er uit te komen we naar rechts moeten. De weg gaat met bochten ook weer de hoogte in, dan begint de gewone weg maar deze heeft een helling van 15%. Het is gelukt maar mijn mond was kurkdroog en ik had even tijd nodig om tot rust te komen. Ook mijn lief vond dit niet echt prettig.

Het plekje bij het kasteel is in ieder geval mooi dus niets voor niets deze toeren uitgehaald. Onze vriendinnen waar we een paar weken mee op stap zijn waren er al. Zij hadden wel een goede weg genomen.

Bij het rode pijltje is de doorgang tussen de twee huizen waar het net goed goed ging

We staan op een parkeerplaats met zicht op rotspartijen. Dan plotseling een paar steenbokken op de rotsen. Eerst twee maar al snel meer. Wat een behendigheid hebben die dieren.

Het kasteel dateert uit de 10e eeuw. In oorspronkelijke staat was het een van de grootste vestingwerken van Spanje. Je kunt met een gids de ruïnes van de voormalige Joodse wijk binnen de kasteelmuren bekijken met een gerenoveerde synagoge. Het grootste deel van het kasteel bestaat nu uit een Parador hotel. Vanaf het kasteel hebben we een prachtig uitzicht op de stad Lorca. Bij dag en bij nacht.

Dit was het weer voor deze keer. Ik wens iedereen een goed begin van het nieuwe jaar en niet alleen het begin.

Warme groet en een glimlach,

18 Comments on “Dit was toch wel erg spannend

  1. Hebben wij ook een keer meegemaakt, maar wij konden niet verder en moesten op een heel klein stukje omkeren. Jullie hebben een mooi plekje voor de oudjaarsavond. Fijne jaarwisseling!

    Geliked door 1 persoon

  2. Lachend, vooruit, glimlachend, heb ik jullie verhaal gelezen. Heerlijk die gedrevenheid, die andere mensen eigenwijzigheid noemen. Heb het goed en geniet nog lang na van deze avonturen..samen.

    Geliked door 1 persoon

  3. Ben ik even blij dat ik er niet bij was, dóód eng lijkt me dat. Nou ja, het is gelukt maar ik hoop dat je via een andere weg naar beneden kunt. Snap best dat jouw lief dit ook niet fijn vond.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: