Zo mooi is Nederland “Walcheren”

Natuurcamping “Het Veersegat”

Je kunt maar vroeg zijn, in februari al deze camping geboekt. Logeren bij de boswachter heet het tegenwoordig. Het is een natuurcamping daarom betaal je een soort lidmaatschap in de vorm van een aankoop van het groene boekje niet te verwarren met het rode boekje van Mao. Er is een hoop veranderd op dit soort campings. Vroeger was er alleen maar koud water en moest je om de drie dagen van plaats verwisselen om het gras te sparen. Dat is nu niet meer zo. Ultra moderne sanitaire voorzieningen en stroom op de kampeerplaatsen. Wij hebben samen met twee vriendinnen twee plaatsen op een privé plekje. Nog wel even verwarring toen de boswachter kwam controleren. Een van de campers stond niet in de lengte maar in de breedte, oei, dat was dus fout, je mag alleen maar in de lengte staan en dat hadden we kunnen weten want dat was getekend op een whiteboard. Maar dit terzijde, het is een fantastische plek.

In dit gebied is het goed wandelen en fietsen. bij Vrouwenpolder zit je zo aan het Noordzeestrand en de andere kant op het Veersemeer met natuurlijk Veere. Naar Vrouwenpolder en verder naar Oostcapelle heb ik met de fiets gedaan en Naar Veere gelopen en daar heb ik een video van gemaakt. In het kader van #zomooiisNederland.

Veere

Het plaatsje Veere heette oorspronkelijk Kampvere. Vanaf deze plaats vertrok het veer naar Noord-Beveland en wel naar Campen. Dat was toen want het dorp Campen is op een fatale zaterdag in november 1530 ten onder gegaan tijdens de Sint Felixvloed. Later is op deze plek het huidige Kamperland gebouwd waar nog steeds een voet en fiets pont heen en weer vaart naar Veere. De afsluiting van het Veerse gat heeft het grote veer overbodig gemaakt en was tevens het einde van Veere als zeehaven. Nu is het zoals ik het noem “het Valkenburg” van Zeeland. Heel veel toeristen zoals je al in de video hebt kunnen zien.

Middelburg

Na de heerlijk rustige natuurcamping Het Veersegat gaan we door naar de stadscamping in Middelburg. Twee dagen om deze prachtige stad te verkennen.

De stadscamping is eigenlijk een stadscamperplaats. De campers staan naast elkaar als dominostenen en een stukje gras voor de camper. De sanitaire voorzieningen zijn uitmuntend even als de gratis WiFi nou ja gratis is een groot woord want voor twee personen en de camper ben je toch zo’n 32 euro per nacht kwijt. Er kwam nog wel een speciale camper tegenover ons staan.

Middelburg, eens was het een van de belangrijkste steden van Nederland. Hier was ook een groot kantoor van de VOC en er werd veel verdiend met slavenhandel maar ook werden er veel VOC schepen hier gebouwd.

Waar je ook staat in de stad je ziet overal de Lange Jan bovenuit komen.

De Lange Jan

De lange Jan heet eigenlijk Abdijtoren en is 90,5 meter hoog. Hij hoort bij het abdijcomplex. De lange Jan is dus een bijnaam en staat nummer 11 op de lijst van de hoogste kerktorens van Nederland.

Stadhuis Middelburg

Je zou het niet zeggen maar het centrum werd in de 2 de wereldoorlog bijna helemaal verwoest en daarbij was ook het stadhuis. Gelukkig bleven de buitenmuren staan en het is prachtig gerestaureerd. Het stadhuis doet een beetje denken aan Vlaamse architectuur en dat komt doordat het werd gebouwd de een Mechelse familie. In 1520 was het klaar maar zoals dat vaak gaat met gebouwen er volgen nog veel veranderingen. In 1884 werd het gerestaureerd door Pierre Cuypers. Hij repareerde de torenklok. De Middelburgers noemen deze toren Malle Betje, omdat hij altijd achter loopt bij die van de Lange Jan.

St Jorisdoelen

De volgende stop op deze kleine camper tour wordt Zeeuws Vlaanderen maar daarover meer in de volgende aflevering van:

🍀Zo Mooi Is Nederland🍀

6 Comments on “Zo mooi is Nederland “Walcheren”

  1. Ooit hadden we in Zeeland een huisje gehuurd maar moesten we helaas na 2 dagen wegens omstandigheden terug naar huis veel meer dan Neeltje Jans en het strand hebben we dus niet gezien van Zeeland Best jammer als ik jouw foto’s en filmpjes hier zie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: