De poedelvrouw

De deur gaat automatisch open en er stapt een stel naar binnen. De man onberispelijk gekleed in een donker grijs kostuum en keurig gepoetste schoenen. De vrouw draagt een zacht roze Chanel pakje. Ze komt mij bekent voor en ineens weet ik het. Ze lijkt op de koningspoedel van mijn buren. Zelfde spitse koppie, scherpe oogjes en ook zo’n kuif op haar hoofd. Ik zit in de lounge van een van der Valk hotel.

Zullen we daar gaan zitten schat, zegt de man. Noem mij geen schat, zegt de vrouw met een als een net geslepen uitbeenmesstem. Ik zit in een heerlijke stoel en de vrouw zet zich met een zuur gezicht tegenover mij op de bank. De man zet zich naast haar.

Wil je een cappuccino lieverd?

Lieverd? Klootzak. Dat hebben we toch al in de auto besproken. Even een cappuutje drinken en dan door.

Verder stilte. Als de bestelling is opgenomen gaat de vrouw naar het toilet en de man kijkt mij aan. Ik frons mijn wenkbrauwen en de man barst los. Ik ben veertig jaar getrouwd met die vrouw, dat was best goed alleen was er geen passie meer. Ik ontmoette op een personeelsfeestje een vrouw uit een ander filiaal en wauw ik was verkocht. Of het zo moest zijn hadden we een paar weken later een brainstorm weekend in Parijs. Het leek wel of ik vleugels had. We gebruikte het bed langdurig maar niet om te slapen zei hij met een tinteling in zijn ogen. Tot mijn vrouw erachter kwam en ja veertig jaar getrouwd en de kinderen hè. Nu probeer ik het weer goed te maken maar ze is nog steeds woedend.

De vrouw komt eraan en hij schakelt direct over op voetbal.

Zwijgend drinken ze hun koffie en verdwijnen weer.

Hij aan de leiband van zijn poedel.

Dit verhaal is geschreven n.a.v. een schrijfuitdaging van schaapschrijft. Het themawoord is: Vleugels

Foto: pixabay

18 Comments on “De poedelvrouw

  1. een man aan de leiband van zijn poedel, dat is eens wat anders dan een man met een poedel aan de leiband; je hebt een humoristisch beeld van die relatie geschetst!

    Geliked door 2 people

  2. Een geweldige aanvulling op de andere ingezonden stukjes! 😀
    Ik zie de situatie helemaal voor mij en voel de rillingen al over mijn rug lopen, haha. Ik ga je verhaal linken!

    Geliked door 1 persoon

  3. Pingback: #3 Schrijfuitdaging – Schaap Schrijft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: