Eerste camping

Na twee nachten vrij te hebben gestaan nu voor het eerst een camping in Midden-Bulgarije, kazanlâk. Een groot oud vakantiepark uit de communistische tijd. Overal puntige blokhutjes. Het was er stil alleen een Frans paar en ik.

Een heel goed groot restaurant erbij waar het ook stil was. Vier gasten en vijf bediening. Uitgebreide kaart waar op staat dat het ongeveer 40 minuten duurt voor je keuze geserveerd wordt. Dit omdat alles vers klaar gemaakt wordt. Het was het wachten waard. Aubergine. Courgette, ui, tomaat,sla, knapperige frietjes en vijf soorten vlees tezamen met een halve liter wijn voor 10 euro.

(Kort vlogje over de camping)

Gisteren was ik in Hisarya. Een verrassend stadje met veel oudheden uit de Romijnse tijd. Er zijn 24 punten waar je mineraal water kunt tappen, dit komt zo warm uit de bron. Wordt dan ook massaal gedaan. De nacht naast het thermaal zwembad gestaan en de volgende de ochtend heerlijk een paar uurtjes in en om het bad vertoefd.

De eerste twee dagen was ik in het Rodopi gebergte. Dit is een prachtig gebied waar je zomers goed kunt wandelen tenminste als je voorzorgsmaatregelen neemt tegen de muggen. In de winter een goed skigebied.

mijn slaapplek dicht bij Smoljan.

Tot de volgende keer. O ja, vind je deze berichtjes aardig klik dan even op volgen dat zou ik leuk vinden.

Warme groet en een glimlach,

12 Comments on “Eerste camping

 1. Oh wat ziet dat er heerlijk uit, dat zwembad har. Lekker relaxen.
  Een heel mooi gebied weer en weer en weer.
  Fijne reis verder 😘

  Geliked door 1 persoon

 2. Ben benieuwd naar je andere Oost Europese ervaringen. Volg je in deze landen met extra speciale aandacht en gewéldige herinneringen.
  Wim

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: