Regen en toch genieten

Na zonneschijn komt regen of is dat nu net andersom. Nou ja in ieder geval zit er behoorlijk wat regen in de lucht. Ik ben op weg van het gezellige plaatsje Sant Feliu de Guixols naar Figueres waar ik eens ga kijken bij het theater van Salvador Dali. Natuurlijk rij ik over kleine smalle wegen en daar heb ik geen spijt van. Op deze Gi 662 rij ik plots een heel oud stadje in, nou ja stadje het zijn een paar monumenten maar wel met een Michelinsterren restaurant. Nu heb ik net gegeten dus dat restaurant maar overslaan. Nee hoor smoesje, in je uppie is er niets aan, zoiets doe je met je geliefde. De weg gaat verder langs prachtig in bloei staande velden en dan is daar weer ´zo´n verrassing, Peratallada. een hele oude plaats er zijn restanten gevonden uit het bronzen tijdperk. Bekijk het korte filmpje over deze twee plaatsen.

Het is nu zondag. Ik heb via internet een kaartje gekocht voor het theater museum Dali. Tot 1939 was het in gebruik als theater maar tijdens de burgeroorlog werd het gedeeltelijk verwoest. In 1974 werd het in gebruik genomen als Dali museum. Salvador werkte zelf mee aan het tot stand komen van het museum. Ik mag om 13:00 uur naar binnen. Wel lekker zo doorlopen, als je buiten de rij wachtenden ziet staan, ingepakt in plastic of onder de paraplu. Als die lange rij die buiten staat ook nog naar binnen moet mogen er eerst wel een aantal naar buiten. Ik kom n.l. terecht in een mensen massa. Voetje voor voetje schuivelen langs de prachtige kunstwerken. Heel mooi maar ik krijg het echt benauwd en sta na een half uur weer buiten. Dit is echt te gek, zoveel mensen op een kluitje. De regenachtige zondag doet zijn werk, kom jongens het regent laten we gezellig naar het museum gaan. Ik besluit om verderop in de week maar eens in Cadaque te kijken bij het huis van Dali. Dat moet rustiger zijn.sd 2sd 4sd 3sd 1

Cadaque ligt aan een baai aan de Costa. Je komt er over een haarspeltbochtige weg. Maar helaas mag je het dorp niet in met de camper, tenminste het centrum. Ik haal de Trotter maar eens uit de Sprinter, helmpie op en naar beneden gesjeesd. Wat rijdt dat toch lekker, ook zonder problemen weer terug naar boven. Die Trotter is toch wel een van mijn gelukkigste aankopen.

trotter 1

Het is dinsdag en bij het huis van Dali is het een stuk beter georganiseerd. Iedere tien minuten mogen er tien mensen naar binnen met een dame die uitleg geeft. Toevallig is mijn groepje Engelstalig en we krijgen dan ook uitleg in die taal. Wat een aparte man was die Dali toch. Een door en door kunstenaar. Ik dacht altijd dat het een grote man was maar wat blijkt hij was 1,72 niet echt groot maar zijn vrouw was echt klein en daarom leek hij groter. Ik plaats een aantal foto’s met tekst om een indruk te geven van deze karakteristieke man.

sd 5
standbeeld in de haven van Cadaque

sd 6

sd 7
die zwanen zwommen in zijn zwembad en staan nu opgezet in het huis
sd 8
in zijn atelier staan nog de werken waar mee hij bezig was. Dit zijn kopieën de originele hangen in het theater museum
sd 10
de zeer riante slaapkamer
sd 9
uitzicht vanuit de slaapkamer. er hangt een schuine spiegel zodat hij vanuit bed naar de zonsondergang kon kijken
sd 12
dit lijkt een gewone kast maar dat is schijn, achter een van de deuren is een geheime kamer voor “speciale” gasten.
sd 15
dit is dan de geheime kamer. een ronde koepel kamer
sd 14
het dak van het huis

6 Comments on “Regen en toch genieten

  1. Hoi Harry, binnenkort loop ik met een aantal ouders van nierpatiënten. Heb j8j nog de coachingsvragen van de Camino voor mij? BvD Hartelijke groet Hans

    Verzonden vanaf mijn Samsung Galaxy-smartphone.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: