Een keer in je leven, LEGOLAND

Waarschijnlijk het meest gekochte speelgoed van de wereld. Wie kent het niet………….LEGO.Het is er in alle soorten en maten maar super goed. Alle steentjes van 50 jaar geleden passen nog net zo makkelijk op nieuwe aanvullingen. En dan is er ook nog Legoland. In Billund, Denemarken is dat grote pretpark. Leuk om daar met de ervaren legobouwers, lees kleinkinderen naar toe toe te gaan. Vanuit de boeren camperplaats met de fiets er naartoe. Onderweg heerlijk rustig maar daar doemt het park op in de verte. Het is prachtig weer maar het lijkt of bij Legoland de lucht zwart is. Gezichtsbedrog, het is alleen zwart van de mensen die in de rij staan te wachten om naar binnen te mogen. Wij hebben al online kaarten gekocht en zijn dus binnen twintig minuten binnen.

 Waar als eerste in?


De kleinkinderen gaan in een soort boot die dan alle kanten op beweegt, gelukkig zit ik daar niet in, de havermout van deze morgen zou er spontaan weer uitvliegen. Dan de eerste attractie waar je redelijk nat kunt worden. In een Viking bootje rondvaren en proberen met een soort kanon de mensen in andere bootjes natspuiten. Ze spuiten alleen wel terug, maar het is echt leuk en niet onbelangrijk de wachttijd was maar een paar minuten. Dat is anders bij het volgende. Hier staat er aangegeven dat de wachttijd 25 minuten is. Maar hier willen we wel in met z’n zessen. In de rij dus. Waar wachten we op? Een rond bootje dat door een kanaal met wild stromend water gaat, in de rondte draait en dan door een soort lift de hoogte in wordt getild en dan als ultieme verrassing vanaf een waterschans naar beneden dondert, lachen. Heb je pech dan ben je doorweekt maar geen nood, er zijn tegen betaling een soort infrarood sluizen waar je weer droog in kunt worden. 


Met al dat wachten gaat de tijd wel snel. Het wordt ondertussen steeds drukker en we willen nog in de draak. Dit is een treintje in de vorm van een draak en hiermee ga je eerst een stuk door een kasteel heen, daar zie je allerlei figuren van LEGO, draken, tovenaars, een man die gevierendeeld wordt en nog veel meer enge dingen, dan als afsluiting naar buiten in een achtbaan, heel hard. Buiten staat wachttijd 35 minuten. Vooruit dat is nog te doen. Ik zet mijn stopwatch aan, het wordt uiteindelijk 46 minuten en het ritje 2 minuten.

Het is wel heel leuk om goed om mij heen te kijken. Allerlei type mensen, dik, dun, groot, klein en heel vaak met ijs, suikerspin of iets anders in de hand. Niet alleen bij de attracties maar ook bij de versnaperingen staan lange rijen.

Je moet dit gebeuren eenmaal in je leven meemaken en dan het liefst als kind want die genieten voor 200% en ja dan geniet je als volwassene ook.

​​

One Comment on “Een keer in je leven, LEGOLAND

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: