limoncello tijd

In Italië heerlijke limoncello gedronken  en daar ook van een restauranteigenaar een goed recept gekregen om het zelf te maken. Nu maak je dit van 96% alcohol en die kan je hier in Nederland niet kopen. In Italië koop je die gewoon in de supermarkt. Heel lief hebben een paar vrienden een paar flessen voor ons mee naar Nederland genomen. Vandaag was het echt weer om te beginnen met het maken van de limoncello. In de mooie tuin van B&B “De Bosakker“. Het leek wel Italië, grote houten tafel in de tuin en samen de citroenen raspen en/of heel dun schillen en dit onder toeziende ogen van de gezellig rondstappende kippen en hun haan. Voor de twee liter alcohol gebruikten we de schilletjes van 10 citroenen.Dit zit nu samen in een glazen pot en daar blijft het 20 dagen. Proeven is er nu dus nog niet bij, geduld. Na deze 20 dagen dagen voegen we 1600 gram suiker opgelost in 2 liter mineraal water toe en dan weer twee weken wachten. Over vijf weken komt dan het spannende moment van het proeven.


Wil je het zelf ook een keer maken? Hier het recept.

  • een liter alcohol, mag eventueel ook Vodka van 40 % zijn
  • 7 citroenen
  • 800 gram suiker
  • 1 liter mineraal water

Was de citroenen, schil ze zo dun mogelijk, het wit geeft een bitter resultaat dus alleen de gele schil. Doe de schillen in een weckpot en doe de alcohol erbij. plaats de pot zo’n 20 dagen op een donkere koele plek, af en toen een schudden. Na deze dagen een pannetje met het water en de suiker aan de kook brengen, af laten koelen en dan toevoegen aan de inhoud van de weckpot. Filter het door een koffiefilter en schenk het in een paar zeer schone flessen en sluit deze af. Na twee weken is je limoncello gebruiksklaar. Even in de vriezer en ijskoud schenken. Proost.

In de tuin staat ook een boom met vlierbloesem. Daar kun je ook hele fijne dingen meedoen. Wat te denken van vlierbloesem champagne en vlierbloesem likeur maar daarover een andere keer meer.

8 Comments on “limoncello tijd

  1. Ik vervang de zuivere alcohol en voeg er geen extra water bij. Ik smelt mijn suiker in een weinig water. Dat is het enige water die ik eraan toevoeg. En ik vind hem ook lekker. Veel succes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: