Vlucht KL 1118 van Stockholm naar Schiphol, Amsterdam


Heenreis Schiphol – Stockholm 

 Nadat ik ben afgezet op Arlando stap ik weer een heel andere wereld binnen. Het lijkt wel of veel mensen toch wat zenuwachtig zijn. Er wordt op borden gekeken, heen en weer gelopen en vooral de toiletten worden druk bezocht. Dan is daar de rij. Je denkt eerst een doolhof in te gaan maar het zijn allemaal met linten afgezette banen. Iedere keer weer een bocht om en dan kijk je telkens weer in de zelfde allemaal ernstig kijkende gezichten. Riemen worden vast afgedaan, broekzakken leeggehaald en sommigen doen hun schoenen uit. Dan ben ik eindelijk bij het poortje. Mijn electronica in een bak, mijn jas, rugzak en koffertje in andere bakken. Dan krijg ik het bevel om door het poortje te lopen en ja hoor, een grote piep. Hoe is dat nu mogelijk, alles is uit mijn zakken, heb geen metalen in mijn lichaam, alhoewel, ik heb wel vis gegeten. Dat wordt dus fouilleren. Er staat een niet onaardige vrouw maar die mag het niet doen. Er wordt een mannelijke collega bijgehaald. Gelukkig kan ik goed tegen kietelen en er wordt niets gevonden. Wel nog even mijn koffer openen en ook daarin zit niets. Ik mag door, ik ben geslaagd.


Na deze beproeving sta ik opeens in de wereld van de luxe. Shops met de “betere” merken. Nou ja beter? In ieder geval duurder en ik sta zomaar, hoe is het mogelijk in de electronica winkel. Oei. De ene na de andere gadget kijkt mij smekend aan. Ja wat moeten jullie? Koop mij, nee koop mij lijken ze allemaal te zeggen. Nu kom ik de laatste tijd nogal eens op vliegvelden, dit is dit jaar alweer de derde keer en iedere keer sta ik stil bij de Bose koptelefoon. Deze dempt de geluiden van buitenaf ook al heb je geen muziek aan. Dit is zeker met het monotone motorgeluid wel prettig. Tom gebruikt hem al jaren, zelfs in de auto. Heel rustgevend. Alleen de prijs van ruim driehonderd euro schrikt mij toch wel af. Hoewel Boseje mij smekend en met tranen aan kijkt wijs ik hem toch af. Om toch niet iedereen teleur te stellen koop ik de mij aankijkende reep chocolade, maak je toch nog iemand blij.

Intussen staat er al een hele rij van mensen die ook graag mee willen. Ik ga op een bankje zitten en kijk heerlijk naar al die verschillende mensen die voorbij komen. Na zo’n twintig minuten komt er beweging in de rij, we mogen boarden, je mag dus het vliegtuig in. Ik sluit aan, wordt alleraardigst in het Engels begroet door de Nederlandse crew. Het is donker en ik zit lekker aan het raam met twee rijen achter mij een zieke huilende baby. Wat kun je toch schreeuwen als je ziek bent. De man die ernaast zit krijgt een andere plaats aangeboden. Die Bose zou nu toch wel erg van pas komen. Dan moeten we nog even wachten op een passagier die toch maar besloten heeft om niet mee te gaan en tien minuten te laat vertrekken we dan toch.

In het middenpad komt dan een stewardess staan die een carrière bij het mimi theater is misgelopen. Ze geeft een fantastische show met een zuurstofmasker en ze doet zelfs een zwemvest aan. Jammer voor haar dat iedereen gewoon doorgaat met op zijn telefoon te kijken of een enkeling die een papieren boek zit te lezen.

Zoals je weet zijn er verschillende soorten nieren. We kennen de gezonde nier, de cyste nier en hier de vliegenier. Deze laatste is de bestuurder van dit vliegtuig en deze keer is het een V. Ze heet ons welkom op de vlucht en is wat echt een uitzondering is heel goed te verstaan. De meeste mannen brabbelen maar wat maar deze vrouw spreekt duidelijke taal. Met een hels kabaal van de motoren racen we over de startbaan en binnen de kortste tijd vliegen we echt. Op weg naar Nederland.


Op de heenweg kregen we alleen een plakje cake en een bekertje koffie maar nu twee heerlijke bruine boterhammen met Hollandse kaassmeuri, water en een flesje wijn. Wat een verwennerij. De baby is inmiddels in slaap gevallen, ik zit lekker te schrijven met een glaasje erbij dus wat wil een mens nog meer, ja snel naar mijn lief. We zijn inmiddels weer aan het dalen, mijn oren zitten weer dicht. Het was een prettige vlucht met onze nationale trots, de KLM.

2 Comments on “Vlucht KL 1118 van Stockholm naar Schiphol, Amsterdam

  1. Zo weer lekker bij je meisje.
    Wat je schrijft leest altijd zo lekker weg. Je zou een boek moeten schrijven.
    Leuk dat filmpje.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: