Het ” o ja” gevoel. 


Ken je dat gevoel? Je doet iets of komt ergens en je denkt, OJA.  In het vliegtuig op weg naar Gran Canaria, het duurt lang, vier en een half uur, OJA het is toch wel een hele zit.  De laatste keer was vier jaar geleden, even vergeten. Dan in de taxi. In de verte zie je de contouren van Playa del Ingles en denkt, OJA zo vol is het gebouwd. Heel veel mensen op straat en je denkt, OJA wat een constante herrie. Daarom hadden we vier jaar geleden toch besloten niet meer hier heen te gaan?  Maar ja zeg nooit nooit want we zijn er weer. Overdag zie je veel van die half ontblote mannen met buiken die lijken te knappen zomaar over straat lopen, weer zo’n OJA. 


Maar ook positieve OJA’s. In de oude wijk van Las Palmas geven voor de grote kerk twee mannen een prachtig concert. Dwarsfluit en gitaar, OJA dat gebeurde ook. Met de auto de bergen in bij de vulkaan de Pico de Bandana word ik stil van de grootsheid van dit wat eens een natuur geweld is geweest. Het is hier doodstil. OJA dat is ook Gran Canaria. Vandaag weer een prachtige dag in de bergen, heel veel bochten en ik kom ogen te kort.


Het weer is prachtig om te lopen. De weegschaal slaat toch meer naar het positieve uit.

8 Comments on “Het ” o ja” gevoel. 

  1. Zie net je mailtje. Wij zijn hier eerst de boel aan het verkennen en lopen wat af. Maandag de auto ophalen voor een week en dan verder het eiland verkennen misschien dat we dan tot andere gedachten komen. Hier aan de kust nog veel toeristischer dan G C . Gaan met boot naar gomeras voor een dagje.
    Maar…. het weer is zalig, de zee ook en de mojito s smaken heerlijk.
    Liefs zus

    Geliked door 1 persoon

  2. Bij de eerste 2 foto’s heb ik eigenlijk eerder de neiging om te roepen O néé! Nou heb ik weinig “warme landen ervaring” maar de keer dat ik in Spanje was kon ik gelukkig in een rustig voorseizoen in het plaatste dat destijds nog niet zo toeristisch was rustig op het strand liggen zónder deze toestanden. Ook op Ibiza is dat gelukt een paar jaar later. Tegenwoordig kom ik “het land niet meer uit” en zoek de rustige standen hier aan de Zuid Hollandse kust. Maar inderdaad, dan missen we natuurlijk bergen en schilderachtige dorpjes in de zon;-)

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: