Een nieuw hoofdstuk. 

Dan ga ik naar Oostenrijk om te langlaufen, komen mijn latten niet uit de zak. Het is zo’n mooi weer dat ik liever ging lopen. Je ziet dan meer en kan ook nog eens foto’s nemen. Ik ben nu voor de zevende keer in dit gebied en ieder jaar is het toch voor mij weer stress met dat langlaufen. Dat komt zo. Conditioneel gaat het goed en de makkelijke pistes is geen probleem maar die vind ik zo saai. De echte mooie pistes zijn toch de zwarte en daar komt het, ik kan moeilijk remmen, naar boven gaat het goed maar dan naar beneden slaat de angst toe dus stress. Wil ik dat? Nee dat wil ik niet. Vandaag heb ik weer heerlijk 20 km gelopen over prachtige winterpaden. Dat werkt voor mij heel ontspannend. Ik was nog aan het twijfelen om morgen op de latten te gaan maar vanmiddag toen ik terug liep heb ik besloten om niet meer te langlaufen maar gewoon te genieten van de heerlijke wandelingen. Na negen jaar langlaufen een nieuw hoofdstuk, doen wat ik prettig vind, lopen dus.

Vanmorgen nog -15°
Het zonnetje komt aarzelend door
Hoe wit wil je het hebben en dan die rust

Na 11 Km smaakt de soep en gesprizter rode wijn uitstekend.


15 Comments on “Een nieuw hoofdstuk. 

 1. Oh prachtig, Oostenrijk is zo mooi en je kunt er geweldig wandelen of dat nu zomers of in de winter is.Ik krijg een beetje heimwee als ik deze prachtige foto`s zie.. en dan die heerlijke Oostenrijkse kaisersmarren en andere streekrechten… Genießen Sie Ihren Urlaub Herr Harry

  Like

 2. Prachtige foto’s Harry en doen waarvan je geniet zonder stress!
  Dank je wel voor je stuk. Wij gaan weer skiën. Ik ga misschien skiën’s morgens als de piste geprepareerd is en daarna …… geen stress maar de wandelschoenen aan en volg ik jouw keuze. Misschien wel al ’s morgens gelijk de wandelschoenen aan want ook ik wil geen stress en wíl genieten en dat doe ik zoveel meer met een wandeling. Thanks voor je verhaal en inspiratie…. een nieuw hoofdstuk. Groetjes Anja

  Geliked door 1 persoon

 3. Het klopt toch hè. ….Hoe ouder hoe wijzer. ☺
  Ik ben trots op je broer dat je deze beslissing hebt genomen.
  Heel veel wandel plezier in die prachtige natuur.
  💋

  Geliked door 1 persoon

 4. Oh wat een heerlijke beelden, Oostenrijk is zó mooi in de winter. We hebben er ook enige jaren de wintervakantie doorgebracht, inderdaad ook op de langlauflatten, héérlijk! Ook wel wandelend al zijn de paden soms best wel griezelig smal als je wat hoger in de bergen wandelt.De langlauf latten staan hier al jaren op de een nieuwe baas te wachten, maar wie langlauft er nu nog lijkt het wel.
  Jammer want ik wil ze niet zomaar weggooien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: