Mijn hart huilt 

Mijn hart huilt. Ik zit in de bus op weg naar Salamanca. Vooral het eerste stuk zie ik veel pelgrims lopen. Stukjes over de weg en dan weer het land in. Wat zou ik daar graag lopen. Ik zit in een luxe touringcar met een tv scherm voor je neus en wifi. De reis duurt ruim twee uur en kost € 7,20. Het lijkt wel een excursie. Er wordt gestopt in de plaatsjes waar ik anders zou slapen. We stijgen naar boven de 1100 meter, prachtige vergezichten.

 

vanuit de bus
 
 Ik heb de mazzel dat mijn been nog behoorlijk irritant pijn doet. Zo word ik met mijn niet al te kleine neus op het feit gedrukt dat lopen geen optie is. Ik sluit dit hoofdstuk even af en ga genieten van het mooie weer en een paar dagen Salamanca. Ik heb via booking.com een hostel geboekt, midden in de stad en als ik daar kom blijkt de eigenaar een Nederlandse vrouw te zijn getrouwd met een Spanjaard. Ik had het kunnen weten de naam is nl Erasmus.  

  
 Ik krijg een kamer toegewezen met alleen een Engelse man die hier  15 dagen verblijft. Het schijnt dat er dit jaar veel uitvallers onder de camino lopers te zijn. Misschien toch door het hier uitzonderlijke slechte weer. Het is prettig dat dit hostel midden in het historische centrum ligt zo kan ik zonder al te veel te lopen toch nog een hele boel zien. Vrijdag plaats ik een stukje over Salamanca en hier nog wat foto’s van gisteren. 

   
  

typisch Spaans pleintje met fontein en bankje
  
het is toch echt sneeuw
 

P.S. heb al een snoertje voor de iPhone kunnen kopen. 

20 Comments on “Mijn hart huilt 

 1. Wat een prachtige foto’s! Jammer dat het zo loopt maar je metal tijd het beste ervan maken en dit is wel het verstandigst! Stukje cultureel is ook niet slecht! Sterkte en hoop dat je voet het spoedig weer doet😊

  Like

 2. Wat jammer dat je tocht zo moet eindigen, maar het is een verstandige beslissing geweest. Straks samen met je lief genieten van Spanje.
  De camino loopt niet weg, soms moet je keuze`s maken en dit is een verstandige ook al denk je het soms van niet.
  Beterschap met je been!

  Like

 3. Lieve broer,
  Wat een pech jonge. Nu op een andere manier genieten, want dat zal het zeker worden.
  Wel weer prachtige foto s. En wie weet wat voor ontmoetingen je zal tegenkomen.
  Vermaak je en rust lekker uit dan ben je weer het heertje als An zaterdag bij je komt. Misschien kan ze eerder?
  Liefs en het beste ermee.
  Zus

  Geliked door 1 persoon

 4. Hoi Harry, door mijn eigen vakantie niet alles van je gevolgd. Het begin van de blessure diende zich aan maar nu enige tijd later is het kennelijk toch ernstiger. Pech en jammer. In het najaar onze herkansing moet je maar denken. Hoop dat het voorspoedig geneest en dat je toch nog kunt genieten (met jouw warme glimlach zit dat er in).
  Camino groet en tot einde van deze maand op de Veluwe (als dat lukt).

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat een pech Harry. Dit is niet jouw keuze maar soms is het niet anders. Luisteren naar je verstand is nu het belangrijkste dan kun je wanneer de blessure tijd heeft gekregen weer verder zoals je wens is. Geniet nu vooral van datgene wat nu daardoor op je pad komt. Toi Toi Toi voor jou. Vele groetjes uit het Brabantse, Anja René en Annet

  Geliked door 1 persoon

 6. Hoi lieverd
  Dit is wel heel vervelend en moeilijk voor je. Ik heb niet echt ergens gelezen wat er precies aan hand is maar als het met rust over gaat heb je de juiste beslissing genomen joh. Probeer maar te genieten van de dingen die je nu tegenkomt . Het weer werkt in ieder geval al mee.
  Beterschap en dikke kus

  Geliked door 1 persoon

 7. Jammer voor het moment Harry,

  Maar je hebt de juiste beslissing genomen. Neem je rust en bedenk dat ook morgen de zon weer opkomt.
  Vergeet niet, dat elk nadeel uiteindelijk ook veer een voordeel heb.
  Een hartelijke groet uit Zevenbergen

  Kleis

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: