Lichtje voor jou

 

In deze tijd van overdenkingen krijg ik een uitnodiging om mee te lopen met een lichtjes tocht.  De startplaats is een parking bij een hockeyveld in Velp. Er komen steeds meer mensen bij, allemaal vrouwen dus ik vraag voor de zekerheid maar even of het ook wel voor mannen is. Ja dat is het. Gelukkig komt er ook nog een jongen bij zodat ik niet de enige man ben. We gaan op pad en lopen zo’n drie kwartier door een prachtig bos rond Velp. Onder het lopen wordt er flink gekeuveld. Dan steken we de kaarsjes aan en en de wandeltocht wordt direct anders. We lopen in een soort processie en iedereen is al met zijn eigen gedachtes bezig. Heel indrukwekkend. We komen op een open plek in het bos en daar ligt een hart gemaakt van hout. Inmiddels is het bijna donker. We staan in een kring om het hart en een voor een plaatst het kaarsje op het hart en krijgt alle ruimte en tijd om te vertellen voor wie dat kaarsje is. Na ieder kaarsje een tijdje bezinning en dan de volgende. Als alle kaarsjes staan nemen we elkaar bij de hand en staan zo een tijdje. Je voelt de verbondenheid als een stroom door je heen gaan. Ik merk dat zo met een aantal mensen gedenken een aparte dimensie geeft.

Dank je wel Désirée van Slow Sports voor het organiseren van deze mooie gedenk tocht: “een lichtje voor jou”.

7 Comments on “Lichtje voor jou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: