Larry Johnson in Terra Blues

Het is zondagavond en we lopen in de bekende wijk Greenwich Village meestal gewoon village genoemd. De wijk bevindt zich op Manhatten en is gesticht door ja je raadt het al, Nederlanders en werd Groenwijck genoemd.In de jaren zestig populair onder artiesten en kunstenaars. Bob Dylan is een bekend voorbeeld. In 1969 zag ik daar in een kroeg/club de legendarische Jimmy Smith en ook nu waren we op zoek naar een club waar nog live muziek te vinden was. Er is er nog maar een, de Terra Blues club. Trap op en je komt in een schemerige ruimte, veel rood en allemaal foto’s aan de muur van oude blues legendes. Kleine tafeltjes met een paar stoeltjes dicht bij elkaar voor een podium. Grote potten bier. Voor een compleet plaatje miste je wel het rokerige van vroeger. Wij hadden de mazzel dat er een oude rot in het vak aan het spelen was. Larry Johnson. Nu 77 jaar oud en nog op het podium al moet ik zeggen dat zijn handen het niet meer zo goed deden.Maar wel echt genieten. Verder is de Village nog echt de moeite waard om te bezoeken, leuke winkels en nog wel oude kruidenierszaken die echt alles verkopen. Kom je in NYC dan echt deze wijk meepakken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: