Daarom Wijk bij Duurstede

Je leerde vroeger op school dat Wijk bij Duurstede ligt aan de kruising van het Amsterdam-Rijnkanaal met de Lek en de splitsing van de Nederrijn in de Lek en de Kromme Rijn. Ja dat zal zal dan wel. Maar je moet er echt eens naartoe gaan. Zie wat een mooi en gezellig stadje het is.

stads gezicht
stads gezicht

Het stadje is gebouwd op en nabij de resten van het vroegere Dorestad een van de welvarendste steden uit de geschiedenis van Nederland.

kasteel Duurstede
kasteel Duurstede

Bisschop van Utrecht David van Bourgondië, die vele eeuwen terug op kasteel Duurstede woonde hield veel van kunst en cultuur en kunstenaars kregen alle vrijheid om zich te ontplooien. Ook nu vind je in Wijk nog veel monumenten en iedere eerste zondag van de maand is er de kunstroute langs de vele galeries en ateliers. Echt een aanrader.

klein steegje in Wijk bij Duurstede
klein steegje in Wijk bij Duurstede

Prachtige straatjes, je waant je zo in een andere tijd.

laantje Mazijk met zicht op kerk
laantje Mazijk met zicht op kerk

Wijk bij Duurstede heeft veel mogelijkheden om lekker te eten. Als het even kan ben ik op vrijdagmiddag te vinden in “de Engel” waar we onder het genot van een biertje van de wisseltap de afgelopen week doornemen. In de zomer natuurlijk op het grote terras. Om een avondje te genieten van heerlijke gerechten moet je bij “naast de poort” zijn. Hou je meer van Italiaans eten en niet geheel onbelangrijk niet zo zout, dan is “La Siciliana” een aanrader. Ga ook even binnen bij “Ellen Natuurlijk” deze bio winkel is verkozen tot favoriete biowinkel van Nederland.

dagje Wijk bij Duurstede

 • leuke stadswandeling
 • ruim 20 galeries
 • leuke winkeltjes en speciaal zaken
 • veel en goede horeca
 • veel festiviteiten

 

4 Comments on “Daarom Wijk bij Duurstede

 1. Kom je met een boot, dan kun je overnachten in de prachtig gelegen stadshaven. Daarvandaan loop je zo de binnenstad in.

  Like

 2. De foto’s kunnen nog wat inspirerender vind ik en: vergeet het terras op de dijk niet, waar je van bovenaf alle schepen en zeilvreugde voorbij ziet komen! Enz.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: