Sneeuw en heel veel sneeuw.

Een weekje langlaufen is toch weer heel anders dan de zon van Spanje wat ik de laatste tijd gewend was. Als je zegt langlaufen krijg ik vaak te horen, o zo’n sport voor bejaarden. Nou kom dan maar eens hier kijken. Ik ben bij het NK langlaufen dat bij gebrek aan sneeuw in Nederland in Reit im Winkl georganiseerd wordt. Dit ligt op de grens van Oostenrijk en is een redelijk sneeuw zeker gebied.
Vanaf zondag heb ik lessen/trainingen gevolgd en alhoewel ik nu al 7 jaar met deze sport bezig ben, toch maar weer in het groene groepje. Dat zit zo, ik kan niet remmen en de afdalingen hier zijn best wel stijl. Je roetsjt dan met een bloedgang naar beneden, je ski’s in het spoor en zoals nu met heel veel sneeuw een dichtgesneeuwd spoor en dan moet je net als bij alpine skiën im flug, hakken naar buiten en door je knieën. En daar gaat het mis. Het gevolg veel met mijn neus in de sneeuw. Het zal dus nooit echt mijn sport worden. De lessen hebben toch wel resultaat want vanmiddag, ik was druk met allerlei technieken aan de gang, klimmen met kleine pasjes, dubbel stokken en plat voorover afdalen, komt er een Oostenrijker naast me en zegt, eindelijk een paar echte langlaufers, nou ik voelde me gelijk 2 meter. Je bent wel lekker buiten, nu al twee dagen volle zon en twee dagen volop sneeuw. Vandaag was het NK skating en als je dat ziet dan zie je dat dit echt geen ouwe lullen sport is, zo wat gaat dat hard. Wat een atleten, veel van de deelnemers zijn triatlonners, die de winter gebruiken om keihard te trainen en deze sport is daar uitermate geschikt voor. bij de dames waren de drie podium plaatsen voor leden van mijn cluppie het SLT. Morgen de 10 km klassiek, dit is in de loipes. Vier rondes van 2,5 km met echt flinke hoogte verschillen. Respect.

2 Comments on “Sneeuw en heel veel sneeuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: