Albert Heijn en het Vetpercentage.

Follow my blog with Bloglovin
Wat heeft AH nou te maken met je vetpercentage.

In principe niet zo heel veel maar ik moest even een speltbroodje halen en loop in gedachten naar de broodhoek.

In mijn ooghoek neem ik een statafel waar en dan gaat je brein razend snel aan de slag en krijg je de boodschap, er is wat te proeven wat nooit weg is natuurlijk. Maar nee, ik wordt aangesproken door een meisje/jonge vrouw van een jaar of achttien. Ja wanneer zeg je nu meisje en wanneer jonge vrouw. Op mijn leeftijd hou ik het maar op meisje. Dit is wel een heel mooi meisje en ze zegt zomaar tegen mij “WILT U UW VETPERCENTAGE WETEN“. Ik ben gelijk weer bij mijn positieven. Uhhhh, ehhhhh ja waarom ook niet. U moet wel even uw schoenen en sokken uitdoen. Gelukkig heb ik geen witte sokken aan maar gekleurde sokken. Leuke sokken, dank je. sokken

Mijn lengte en leeftijd wordt ingevoerd op de Tanita lichaamsvetmeter en daar ga ik op staan na eerst al het zware uit mijn zakken gehaald te hebben, het weegt toch allemaal mee. Het uur van de waarheid. Ik krijg een soort kassabon met daarop alle informatie over mijn lichaam.

vetmeting bon

Gewicht: 77.1 daar mag je dan 1 kg aftrekken voor de kleding. Op de bon zie ik dat mijn ideale gewicht 62.8 kg is oftewel 22.8% overgewicht. Heeft mijn cardioloog toch gelijk die wil dat ik 10 kg afval. Toevallig of misschien niet zo heel toevallig staat er al op mijn do-list voor 2015 een pond per maand afvallen, dus in een rustig tempo. Moet lukken.

Maar het aardige meisje stelt mij weer gerust, alle andere waardes zijn maar een ietsie pietsie boven het toegestane percentage en die percentages zijn belangrijker. Met de VISCERALE vetwaarde moet je wel oppassen. Dit is onderhuidsvet, zelfs magere mensen kunnen onderhuids teveel vet hebben. Al met al mag ik niet mopperen maar ga ik toch nog iets meer bewegen en meer op wat ik eet letten. Deze meting wordt gedaan door instructeurs van de Premium Health Club en het aardige meisje vraagt of ik daar ook kom sporten, nou woon ik op 35 minuten rijden van Ede dus helaas niet daar sporten.

P1080557 P1080556

Het prettige van deze meting is wel dat mijn metabolische leeftijd geen 65 is maar 62 jaar. Toch weer mooi meegenomen. Zout is slecht voor een mens vooral voor je nieren maar je moet al deze metingen toch wel met een grote korrrel zout nemen. Het enige is dat het je weer even bewust maakt.

Warme groet en een glimlach.

3 Comments on “Albert Heijn en het Vetpercentage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: