Obesitas en de ambachtelijke (warme) bakker

In de krant lees ik dat bakker Klootwijk uit de regio Rotterdam 15 filialen moet sluiten, het is vrijdag en in de stad kom ik langs de warme bakker en denk laat ik hier mijn broodje maar eens halen. Ik ga naar binnen maar voor je bij de toonbank bent moet je allerlei verleidingen weerstaan. Er ligt heerlijke gevulde speculaas, pepernoten, marsenpijn heel listig uitgestald. Maar ik ben sterk en laat het gewoon liggen zelfs geen proefstukje genomen, doe je dat dan ben je verkocht. Nee ik vraag gewoon of ze een spelt broodje hebben en dat hebben ze. Wilt u het gesneden hebben, ja dat wil ik wel. Thuis gekomen denk ik, ha lekker een verse boterham. Ik pulk het plastic zakje open en haal er een boterham uit. Is dat een boterham, het lijkt wel doorzichtig, zo dun is dat speltje gesneden. Je eet geen brood maar gebakken lucht. Even de weegschaal erbij. 22 gram per sneedje.

P1070089P1070090

Ik heb ook nog spelt van AH liggen en doe daar een boterham van op de weegschaal, 43 gram dat lijkt tenminste ergens op. Normaal eet ik twee sneedjes met beleg maar nu moet ik er dus vier nemen en alle vier met beleg. Ik zie het ook al voor mij hoe dat in een gezin gaat: je moet in ieder geval een boterham met hartig de rest mag je zelf weten, hele ladingen pindakaas, hagelslag en jam jaag je er op deze manier doorheen met alle gevolgen voor gebit en gewicht. Voor mij dus maar weer naar de natuurwinkel voor een stevig speltbroodje of anders toch maar weer naar AH.

4 Comments on “Obesitas en de ambachtelijke (warme) bakker

  1. Dan bof je als je n natuurwinkel in de buurt hebt. Zoniet dan maar inslaan in de vriezer . In de natuurwinkel is ie echt t lekkerst en t meest voedzaam mmm….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: