even nadenken

Het is woensdag en vandaag ga ik met Marijke naar de supportbeurs, dit is een beurs voor mensen met een fysieke beperking. als we bij de jaarbeurs in Utrecht aankomen worden naar P4 gedirigeerd. Het is behoorlijk regenachtig. Auto geparkeerd, rolstoel eruit en Marijke in de rolstoel. Dan begint de eerste beproeving, ongeveer driehonderd meter lopen over betonplaten, kedeng, kedeng, ze wordt al aardig door elkaar geschut. Je loopt op een parkeerterrein en moet toch op een of andere manier eraf. De slagbomen zijn zo breed dat je daar niet langs kunt met je rolstoel, het kan wel over de stoep. Oei, geen aflopende stoep, alles zo’n 15 cm hoog, eerst met moeite erop en aan de andere kant weer eraf. Het regent nog steeds. Dan moet je een helling op om bij een brug te komen die over een watertje loopt. Prachtige stenen helling, alleen erg rolstoelonvriendelijk, hier wordt je echt door elkaar geschut, als je net wat drank gedronken hebt en wat ijs gegeten zou je een perfecte cocktail kunnen shaken. Dan ga je die brug over en zie je een rijtje mensen in rolstoel voor de lift wachten. Een kleine lift waar precies een rolstoel in kan. En dan het echte leuke, de voetgangers kant van de brug en trap naar beneden is overdekt, de kant van de lift dus niet. Welke dure architect bedenkt dit nou. Met ongeveer 14 wachtende lift gebruikers voor ons kun je wel bedenken dat we aardig doorweekt waren.

Verder was het een aardige beurs met uiteraard veel spectaculaire supersonische rolstoelen, de meest innovatieve autoaanpassingen en veel aanbieders van aangepaste vakantie’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: