Het is net als het gewone leven

Het leven op de camping is net als het “gewone” leven al gaat het hier allemaal wat langzamer. Als we s’morgens tegen half negen de raamverduistering weghalen zien we al een klein beetje reuring. Men gaat zich soigneren, de bakker rijdt de camping op en er ontstaat een kleine rij bij de bestelbus om een stokbroodje te scoren. Lekker knapperig en meestal nog warm. Digitaal de Volkskrant lezen, de post bekijken van mede bloggers, koffie, wat oefeningen doen en zonder er erg in te hebben ben je zomaar weer een paar uur verder.

Dinsdag was het tijd voor een tourtje met Sprintertje. Voor een tourist in Nederland is een must-do, Volendam en Valkenburg. Ben je hier aan de Costa Blanca dan is een must-do

Quadalest

We gaan weer wat de bergen en rijden naar Quadalest.

Het is al een heel oud dorp, zo tegen de duizend jaar. Het was een verdedigingswerk van de Moren tegen de Spanjaarden. Heel moeilijk in te nemen omdat het alleen bereikbaar was via een ingang die was uitgehouwen uit de rotsen. Het kasteel had torens als kraaiennesten die boven de rotsen uittorenden en het was een makkie om het te verdedigen.

Het is heel indrukwekkend om dit nu nog te aanschouwen. Helaas voor als je slecht ter been bent en zeker als je van een rolstoel afhankelijk bent is het dorp niet echt toegankelijk.

Als ik de trappen heb genomen en op het plein kom heb ik een fantastisch gezicht op het in de vorige eeuw aangelegde stuwmeer. Dit meer voorziet een groot deel van Alicante van water. Helaas zakt het waterpeil ieder jaar meer en meer.

Na Quadalest rijden we nog wat hoger en parkeren op 635 meter hoogte op de Coll de Rates. Dat is ook een must-do als je hier in de buurt bent. De weg ernaartoe is bochtig en behoorlijk stijl. dit is de weg van de vele fietsers die hier hun uiterste best doen om boven te komen. Voor het professionele wielerseizoen begint trainen hier alle grote ploegen waaronder ook Jumbo al heet die nu niet meer zo dacht ik.

Op de Coll is een restaurant met een waanzinnig terras. Het uitzicht is verpletterend.

Uitzicht vanaf terras

De meeste fietsers gaan hier voor de apfelstrudel met ijs maar wij zijn geen fietsers maar oudjes die gewoon met de Sprinter naar boven zijn gekomen. Geen apfelstrudel maar wel een forse schnitzel en salade. Het is een Duitse eigenaar en het zijn ook Duitse porties.

Natuurlijk heb ik ook nog een filmpje gemaakt van dit uitje.

Dit was de laatste volle week op de mini camping, Orange Grove. Woensdag vertrekken we en gaan langzaam richting het mooie weer in Nederland.

17 Comments on “Het is net als het gewone leven

  1. Genoten van je filmpje. Mooi om even mee te kunnen kijken. 
    Geniet van de laatste dagen en een goeie reis naar huis.
    Mooi weer hier???
    Echt mooi weer zul je zelf mee moeten nemen. Voorlopig redelijke temperaturen met af en toe een drup.

    Like

  2. mogge Harry
    fijn om mee te rijden en niet met de fiets daar omhoog pppffftt
    de meiden en jongens van Team Visma-Lease a Bike , doen het natuurlijk wel
    mooi stukje geschiedenis vertel je er bij en laat het ook zien , dank je wel
    wens jullie een goede en fijne reis trug naar NL

    geniet de dag

    Like

  3. Ik vind jouw filmpjes héél leuk om te bekijken. Zo krijg ik echt wel een goed beeld van het én jullie leven daar. De natuur is er indrukwekkend en het dagelijkse leven anders dan hier.

    Like

  4. Slecht voor je knie al die trappen maar zéker de moeite waard om daar een bezoekje te brengen, heel bijzonder. Jullie genieten echt overduidelijk!
    Vooral doorgaan!

    Like

Plaats een reactie