Een ongeluk zit in een……….

De laatste update van onze trip is alweer van 7 februari. Na die tijd is er al veel gebeurd. we kunnen een paar dagen terecht op de mini camping van Ton en Mariëtte in Aspe. Ja zo gaat dat tegenwoordig in de met campers overbevolkte regio. Echt van te voren bellen en hopen dat er een plaatsje is. Bij TonyMar kunnen wij een paar dagen staan omdat diegene die had gereserveerd nog even ziek thuis was maar nu dan onderweg is en dat duurt een dag of vijf.

Aspe is een stadje met 22000 inwoners en best wel een aardig deel ervan zijn geen Spanjaarden. In mijn vorige blog liet ik al een filmpje zien van het kindercarnaval. We hebben het goed naar onze zin tot dat………

In principe doen we dagelijks wat oefeningen om fit te blijven. Rekken en strekken, oefeningen voor de knieën en nog wat. Nu was ik net een filmpje tegen gekomen die ik had gemaakt bij de training van het langlaufteam waar we toen lid van waren. iedere zondag een flinke training en in die training zit ook de molenwiek. Je brengt met gestrekte arm je rechterhand naar je linkervoet en volgt met je ogen die hand en dan andersom. Zie eventueel het filmpje. Op ongeveer twee minuten zit de molenwiek.

Normaal doe ik ook mee maar nu moest ik even een filmpje maken.

Na de molenwiek weer rechtopstaand wordt mijn lief duizelig en valt achterover. Ze vangt de val keurig op met haar arm maar ook de pols kwam hardhandig met de kiezelsteentjes in aanraking. Je vermoedt het waarschijnlijk al, gebroken pols. Ton brengt ons naar een ziekenhuis op 20 km afstand en dan wachten. Er wordt een foto gemaakt en ja hoor, echt gebroken. Ze moet een nacht blijven en wordt klaargemaakt voor een operatie de volgende ochtend. Ik rij met Ton mee terug naar de camping en haal Sprintertje op. Het parkeerterrein bij het ziekenhuis is een prima plek om te overnachten.

Slaapplek voor het ziekenhuis

Eerst die ochtend nog een scan van de pols en het blijkt dat een operatie niet nodig is. De botjes zitten keurig tegen elkaar aan. Het gips dat de vorige avond was gezet wordt verwijderd en er komt nieuw gips om. We kunnen naar huis en over tien dagen terug om te kijken of het echt goed zit, anders alsnog operatie.

We blijven nu in de buurt van het ziekenhuis en staan tot 21 februari op een giga camping. Ik meen iets van 1400 plaatsen en dan nog huisjes. Het is een compleet dorp. Restaurants, bar, winkel, spa, zwembad, fitness(sla ik nu maar even over) en wel 20 jeu de boules banen. Hele clubs zijn fanatiek bezig. Het is echt een camping om te overwinteren. Je gewone leven verplaatsen naar een plek met een warm klimaat.

Een paar andere bloggers waren de afgelopen week in de dierentuin, ik ben hier in een mensentuin. In een volgend blog laat ik er wat van zien.

Camping Alannia

Ik schreef bovenaan, we hebben het goed naar onze zin, totdat….. maar we hebben het zeker nog steeds naar de zin.

Proosten op het goede leven

19 Comments on “Een ongeluk zit in een……….

  1. Gelukkig kan ze het glas nog heffen met de linkerhand. Jullie plannen geen weken vooruit, dus met enige soepelheid lukt het daar wel 10 dagen ter plaatse.

    Like

  2. Niet echt een plek die bij jullie past maar onder de gegeven omstandigheden toch de meest handige plek. Beterschap voor Anneke, gelukkig kun je nog aardig mobiel zijn met alleen een pols in het gips.

    het “regent”dus even bij jullie maar….. na regen…..

    Like

  3. ha die Harry
    ja dat zijn pittige trainingen hé die van NSV
    en wat je zegt een klein hoekje en er is een ongeval
    gelukkig viel de breuk mee , en kunnen jullie daar blijven en je prima vermaken zag ik wel
    overwinteren , welke winter ? overregenen kan dat ook 😁
    beterschap voor je lief

    Geliked door 1 persoon

  4. Wat een pech! Maar gelukkig lukt een drankje nog wel. Dus Harrie…., meer aan de bak! Ik hoop dat de pols netjes geneest! Nog een fijn verblijf in Portugal. Hier regent het bijna alleen maar…

    Like

  5. Dikke pech zeg. Hopelijk hoeft het geen operatie te worden en geneest het voorspoedig.

    Toch altijd ongemakkelijk als je maar 1 hand kan gebruiken.

    Geniet verder van jullie mooie avontuur.

    Like

Plaats een reactie