Een weekje HAAN on tour

Na de geweldige plek in Villablanca trekken we verder richting Sevilla. We zijn er al een paar keer geweest en willen niet in Sevilla zelf overnachten. We kiezen voor een camperplaats in Umbrete. 20 plaatsen. We rijden het terrein op en ik denk dat ik op de afdeling witgoed terecht ben gekomen. Er is nog een plekje over en daar gaan we maar staan. Wat een overgang.

Afdeling witgoed

We lopen een km naar het stadje. Hier een mooie kerk en het zomerpaleis van de bisschop. De plaatselijke bodega roemt zijn wijn en we drinken uiteraard een glaasje. De witte wijn komt van de tap. De neus in het glas. Wat voor sensaties ervaar ik? Vers nog niet rijp fruit, bitter grapefruit. De eerste voorzichtige slok bevestigt dat. Mijn mond trek samen. Deze bodega slaan we maar over.

Zicht op toren
Azulejos

Terug bij Sprintertje besluiten we hier niet te blijven en rijden door naar een groot parkeerterrein voor een intermarche. Hiervandaan kunnen we met de metro naar het centrum van Sevilla.

Het is precies een km lopen naar de metro. In tien minuten staan we in het centrum van Sevilla. Retourticket 3,50. Dit is een aanrader, geen gedoe met parkeren in Sevilla.

Het is gezellig druk. Omdat we hier al eens uitgebreid zijn geweest hebben we geen stress van, o hebben we nu wel alles gezien. We slenteren lekker door de stad en kopen, waar we hier eigenlijk voor komen, een flaminco jurkje voor kleindochter van drie.

We pakken de metro weer terug naar Sprintertje en rijden nog 30 km naar Cantillana. Het is al bijna donker maar we vinden een vrije plaats aan het plein van de vrijheid. Ook toevallig voor een waterkraan. We zien nog net een prachtige volle maan.

Na een paar wat oninteressante plaatsen denken we er nu weer een gevonden te hebben. Alleen de naam is al mooi, Castilblanco de Los Arroyos dat klinkt toch wat anders dan Lutjebroek. De plek is een openbare picknick plaats met overal barbecues. Het ligt 5 km van het plaatsje zelf af en we rijden even door om boodschappen te doen en wat te eten. Op de kerktoren is het weer gezellig druk met ooievaars.

We rijden terug naar de picknickplaats en vinden die uitgestorven. We staan er alleen. Is dit een mooi plekje of niet? In het filmpje probeer ik dat te visualiseren.

11 Comments on “Een weekje HAAN on tour

  1. ha die Harry
    mooie gebouwen daar in Sevilla , en geen mens te zien
    was de verkoper van de flaminco jurk er wel , zal kleindochter blij zijn
    jammer dat ze daar komen herrie maken zo’n mooi plekje

    Like

  2. Wat een schitterende plek om te overnachten. En bij luide muziek kan je van lopen.
    Je eerste foto met vier delen intrigeert me, wat zie ik eigenlijk?

    Like

Plaats een reactie