Rotzooi

Rotzooi volgens het woordenboek betekent: rommel, warboel. De betekenis van Rotzooi dat ik hier beschrijf staat er niet in. Het heeft te maken met fermenteren.

Fermentatie is een proces waarbij bacteriën, schimmels en gisten gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken. Voorbeelden van zulke producten zijn yoghurt, bier en zuurkool. Maar er zijn veel meer producten die gefermenteerd zijn.

Bij fermentatie zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur of uiterlijk verandert. eigenlijk een soort gezond rottingsproces.

In Ede op het oude kazerneterrein hebben Christian Weij en Meneer Wateetons een fermentatie festival georganiseerd. Het is een soort van foodfestival maar zeker geen vreetgebeuren. Allemaal verantwoorde gefermenteerde producten om te proeven maar ook om te leren hoe dit zelf te doen.

Bekijk een gefilmd verslag van dit prachtige festival.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: