Ben ik nu een cultuurbarbaar?

Het schijnt dat als je in Toscane bent je zeker Pisa en Lucca niet mag overslaan. Iets over de eerste plaats heb ik al geschreven en kan worden afgevinkt. Nu Lucca dan nog. We staan op een terras camping in San Giuliano. Met de bus een kwartiertje naar Lucca. Het is deze dag bloedje heet en zoals gewoonlijk zijn we er om een uur of twaalf. We hebben geen zin om direct de morgen al full speed te beginnen.

Lucca is de stad van Giacomo Antonio Domenico Michele Secondo Maria Puccini. De meeste zullen deze componist alleen onder de naam Giacomo Puccini kennen.

Er is natuurlijk veel en veel meer te zien in deze historische Italiaanse stad maar ik heb de laatste maanden zoveel cultuur te verwerken gekregen dat ik er nu een beetje klaar mee ben. Ik ben de tel een beetje kwijt van de kerken die ik bezocht heb. Allemaal prachtig hoor maar voor mij komt het toch iedere keer weer op hetzelfde neer. Romijnse theaters, prachtig en dan vooral fantaseren hoe het in die tijd geweest moest zijn. En bij al die `verplichte`oudheden die je móét zien natuurlijk drommen mensen. Binnenkort ga ik naar Griekenland daar is het helemaal te gek.

Vandaag dus eens geen oude kerken of ander soort oudheden maar ik ga naar het ouderlijk huis van Puccini. Het is nu een mini museum. Om binnen te komen koop je eerst een kaartje in de op een ander adres gevestigd museum winkel en dan bel je bij het huis aan. Ik kom binnen in een grote hal waar een trap naar boven begint. Drie hoog moet ik zijn en daar is de woning van Pucchini.  De Steinway & Sons vleugel staat er en overal foto´s van de begenadigde componist. Natuurlijk ontbreekt de muziek op de achtergrond niet. Voor mij echt de moeite waard en heerlijk rustig.

Op de dag dat ik Lucca bezocht was er ook een korenfestival met heel veel Aziatische koren. Zij traden overal in de stad op. Zie het filmpje van een van de koren.

Na al deze steden van de afgelopen tijd wordt het nu tijd om rustig richting Ancona te rijden voor de overtocht per Ferry naar Patras in Griekenland, maar daarover meer in een volgend blog.

Even iets anders. Volg je mijn blog nog niet? Geen nood. Er staat ergens iets van volgen. Druk daar op en de rest wijst zich vanzelf.

12 Comments on “Ben ik nu een cultuurbarbaar?

 1. Wij hadden tijdens onze overwintering precies het zelfde gevoel.
  Zoveel kerken, kloosters, oude gebouwen, echt allemaal prachtig om te zien maar na de zoveelste stad/ bezienswaardigheid ben je er klaar mee. Het hoofd zit vol zeiden wij tegen elkaar nu ( net als jij nu ) gewoon maar eens langs het strand wandelen.
  Maar leuk om je zo te volgen op maar Griekenland begrijp ik 😀👋

  Like

 2. Om antwoord op je vraag te geven: Nee, ik geloof niet dat je een cultuurbarbaar bent. Soms kan het gewoon wel eens veel zijn.
  Maar blijf vooral genieten.

  Like

 3. Ik doe in vakanties waar ik zin in heb Harry, trouwens niet alleen in vakanties: ik moet niks! Ik heb daar niet zoveel mee met die uitspraken: “Dat moet je gezien hebben!”
  Veel plezier nog verder in Italië en Griekenland! Geniet vooral!

  Like

 4. Wijs man die Thomas Pannenkoek.
  Toch nog een stukje Azië in Europa.
  Ga lekker genieten in het warme Griekenland.

  Geliked door 1 persoon

 5. Helemaal waar Harry, maar het museum bij de kathedraal in Lucca is het imponerendste wat ik ooit in een museum gezien heb! Dus…….

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: