Up-date en Jacobi

Even een up-date over mijn toestand. Na vorige week met de ambulance gedropt te zijn in het ziekenhuis was deze week een fietstast gepland. Bovenlijf bloot, nog een stukje scheren en dan vol met zuignapjes op voor en achterkant. Bloeddrukband om de arm en fietsen maar. Van tevoren beetje zenuwachtig maar eenmaal fietsend bleek dat erg lekker te gaan. Voor mijn leeftijd moet je 130 halen, maar ik kwam tot 200.Dit is 57% boven het gemiddelde. Wauwwwwww, dat zit dus wel lekker. Komende week nog een gesprek met de cardioloog, maar ik heb er weer alle vertrouwen in. Dat betekent dat ik weer lekker een stukje kan gaan lopen

en wel een stukje van het Jacobipad . Deze keer van Hierden naar Elburg. Het is 11 uur als ik afgezet wordt bij kasteel De Essenburgh.


Hier vandaan loop ik richting Veluwe meer over rustige smalle wegen. Het is nog koud maar al snel komt de zon door en kom ik er achter dat ik veel te veel kleren aan heb.


Heerlijk mijn jas los en mijn hoofd in de zon om die broodnodige zonnestralen te absorberen. Het is een mooi land met weidse vergezichten en de hele tijd het Veluwe meer aan mijn linkerzijde.


Om mij heen honderden ganzen die rustig grazen op de weide velden. Als er een vliegtuigje over komt schrikken ze zich rot en met een enorm kabaal vliegen ze op, achter elkaar aan en maar kwekkeren.


Het is weer echt genieten. Tegen vieren ben ik al in Elburg. Dit is een prachtig en gezellig vestingstadje gelegen aan het Veluwe en het Drontenermeer. Denk je even in, al in 1291 werd  Elburg al genoemd in een oorkonde.

Lopend door smalle straatjes met hele oude mooi gerestaureerde huisje lijkt het in je gedachte of je een paar eeuwen terug leeft. Midden in Elburg zijn twee musea die de moeite waard zijn om te bezoeken.


Het smederijmuseum en het orgel museum. In het smederijmuseum smeden vrijwilligers woensdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur allerlei gebruiksvoorwerpen en kunnen je alles vertellen over de geschiedenis van een uitstervend beroep.


Door een poort kom je in de haven waar nog oude botters liggen. Ik ben ook wel eens in de zomer in Elburg geweest, dan kun je bijna niet lopen van het vele volk dat er rondslentert, maar nu zo in de winter is het heerlijk rustig en kun je de sfeer van dit rustieke stadje goed op je laten inwerken.

9 Comments on “Up-date en Jacobi

  1. Fijn dat weer aan de wandel.kunt Harry! En ons mee laat genieten van je wandelingen. Ik ben dit jaar ook nog daar in de buurt geweest, we sliepen op de camping in Elburg toen we Zuiderzeepad liepen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Hoi Harry, fijn dat het weer goed met je gaat en je kunt genieten van de wandelingen. Ik ken het plaatsje inderdaad geweldig mooi! Dank voor de mooie foto’s en het mee laten genieten van de geweldige natuur hier in ons eigen landje. Ik wens je hele fijne feestdagen toe en een super 2017. Vele groetjes vanuit het Brabantse.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: