trainen, maar wat is dat lekker

Het is zondagochtend, het zonnetje komt lekker door en wat is er dan prettiger dan een stukje te lopen. En dat niet alleen, ik moet toch wat trainen voor de 500 km van Sevilla naar Salamanca waar ik over twee weken mee start. Om het camino gevoel vast wat te proeven doe ik mijn gevulde rugzak om. Het lijkt net echt, maar je voelt de extra 10 kilo toch wel. Ik begin aan de route direct uit mijn huis, park door en al snel verlaat ik de bebouwde kom en loop richting sluis.

beus6beus8

De knoppen in de fruitbomen waar er hier in de buurt heel veel van zijn staan op alle dag. Er zit al een waas over de bomen, een paar dagen zon en ze breken open.

beus5

Lammetjes in de wei, kleine konijntjes maar ook rovers in de lucht. Een groepje buizerds cirkelen rond om razendsnel toe te slaan. Zo’n klein konijntje is voor hen niet te versmaden. Ook de vele ooievaars zijn als ze niet op het nest zitten op pad om een maaltje bij elkaar te sprokkelen.

beus9

Na ruim zes km ben ik bij het pontje die mij overzet naar Beusichem waar ik aan deze kant van de Lek al bijna de koffie kan ruiken die op mij wacht op het terras.Hier heb ik afgesproken met mijn geliefde. Zij doet de route met de fiets.

beus7

Na de koffie, de voortreffelijke uiensoep en een kus scheiden onze wegen zich weer en loop ik verder aan de andere kant van het water. Hier zie je paarden, schapen en prachtige boerderijen. Kleine pittoresk en hele grote.

beus2

Onderweg staan diversen bankjes waar op je even kunt uitrusten, gewoon bij de mensen voor de deur, ook staan er ergens zomaar vier stoelen die je kunt gebruiken. In een jolige bui die je zeker krijgt als je veel wandelt, zou je een stoelendans kunnen doen, maar deze stoelen staan vast en ik loop alleen dus die optie valt af. Gewoon weer lekker doorlopen. Het is mooi weer dus veel fietsers, wandelaars en dat is minder leuk, scheurende motorrijders. Voor mijn oren niet prettig maar ik kan mij goed voorstellen dat het wel erg uitdagend is, zo’n bochtige dijk en dan je helemaal uitleven op de motor en denken dat je op het circuit van Assen rijdt.

beus10

Aan de overkant heb ik zicht op de oude steenfabriek, helaas niet meer in gebruik als zodanig maar een prachtig monument van wat eens een bloeiende industrie was.

beus3

En de weg gaat verder over de Prinses Marijke sluis van Ravenzwaaij. Als ik Prinses Marijke lees schiet mij altijd een rijmpje door het hoofd. Het volgende moet je wel plat lezen. “Marijke kennie kijken, nu heet ze Christien en kennognie zien”. Sorry hoor moest het even kwijt. Vanaf deze M sluis heb je een mooi zicht op het witte kerkje van Rijswijk.

beus1

En dan ben je weer bij een pont die je het water overzet naar Wijk bij Duurstede. De totale route was 18,7 km. Een leuke training ook voor a.s. zaterdag als ik met vier vrienden de sponsorloop van de Nierstichting t.b.v. de draagbare kunstnier loop. Helaas kun je niet meer inschrijven maar ons sponsoren voor dit uitermate belangrijke doel kan altijd nog. Ik loop met het team van Heerensociëteit Vaag en Bont.Ons streven is € 585,00. We zijn er bijna. Sponsoren? Klik op: ik doe mee en de rest wijst zichzelf.

beus11
rondje Wijk bij Duurstede

 

2 Comments on “trainen, maar wat is dat lekker

 1. Weer een mooie wandeling Harry, lekker he om een stuk te lopen en al dat moois in je op te nemen.
  Ik heb zelf( mevrouw Wandelpraat) jaren in Culemborg gewoond en ben zelf een Betuwse.
  Ik herken de plekjes wel op je foto`s.
  Succes met je lange tocht, 500 km is niet niets.
  De Wandelpraatjes gaan a.s donderdag drie dagen op pad om onze laatste Pieterpad etappes uit te lopen, is ook 500 km maar daar hebben we dan ook 5!! jaar over gedaan.

  Mevr Wandelpraat

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: