Wim…lopen…kanker…sponseren

 

Gisteren was ik te gast in Groesbeek bij het Helen Dowling instituut. Zij organiseerden een stamppot maaltijd ter ere van Wim van Miltenburg. Ja, wie is Wim en waarom organiseren zij dit. Wim is een 68 jarige Ijsselsteiner die graag grote afstanden loopt. Twee jaar geleden liep hij heen en terug naar Rome en nu is hij 1 maart vertrokken uit Hoek van Holland naar Istanboel en niet zomaar. Hij koppelt deze monstertocht aan een goed doel. In zijn familie en zijn omgeving zijn al veel mensen aan kanker bezweken. Het doel is om minimaal 50.000 euro op te halen voor het Helen Downing instituut. Zij helpen jaarlijks 1700 mensen  met kanker én hun naasten bij de emotionele verwerking van deze ingrijpende ziekte. Ja maar deze zorg wordt toch zeker vergoed? Ja, maar de  vergoedingen uit de basisverzekering zijn te laag om kostendekkend te zijn. Er is dus veel extra geld nodig om dit belangrijke werk voort te zetten. En zo is Wim van Miltenburg een half jaar onderweg om lopend zijn doel te verwezenlijken. Bekijk het filmpje even en zie precies waarom Wim dit doet.

Hij post iedere dag een verhaaltje op de speciale facebook pagina:  Van Noordzee Naar Zwarte Zee. en zo kun je hem stap voor stap volgen.

wim buiten

Wil je doneren dan kan dat natuurlijk ook. DONEREN

2 Comments on “Wim…lopen…kanker…sponseren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: