3000 euro uitlenen aan een Roemeense man.

Vaak als ik vertel dat we naar Roemenië gaan krijg ik verhalen te horen waar je niet vrolijk en verhalen waar je wel vrolijk van wordt. Een buurman die met de taxi naar Schiphol reed hoorde van de taxichauffeur het volgende verhaal.

De man reed voordat hij taxichauffeur werd internationaal en kwam vaak in Roemenië. Hij had er zelfs wat vrienden gemaakt. Op een dag vroeg een van die vrienden of hij 3000 euro van hem kon lenen. (Oei ik zie je denken, dat gaat vast fout) Hij denkt, oké ik krijg het wel weer eens terug en maakt 3000 euro over. De volgende keer als hij in Roemenië is wordt er niet over de lening gepraat maar na een paar dagen moet hij mee naar een notaris. Daar ligt een papier klaar met daarop zijn naam en eigendomsbewijs van een stukje land met daarop een oud huisje en druivenstokken. De vriend schenkt hem dat als compensatie van de lening en het vertrouwen. Hij was perplex. De vriend onderhoud de grond en mag de opbrengst hebben en de taxichauffeur is als hij weer in Roemenië is het huisje aan het opknappen. Ik vond dat zo’n mooi verhaal, dat ik het hier wil delen.

Warme groet en een glimlach,

11 Comments on “3000 euro uitlenen aan een Roemeense man.

  1. Mooi verhaal.

    meteen een mooie gelegenheid om jullie een mooie reis te wensen. Alles ingepakt en klaar om te vertrekken morgen? Weg van de regen en wind met optimisme naar de zon??? Lieve groet, Mieke en Theo

    Like

  2. Maanden heb ik door Roemenië, Bulgarije en andere Balkanlanden gewandeld en altijd alleen maar steun vrijgevigheid en gastvrijheid ontvangen en ervaren. Jouw verhaal herken ik zeer.

    Like

      • geslapen zelfs in herberg bij de brug in het centrum. De enige herbergier in zes maanden die enige argwaan koesterde en geld wilde gelijk na het ontbijt ipv van bij het uitchecken. Prachtig dorpje aan donau en bij de grens.

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie