We zijn in Tadoussac en gaan vandaag walvissen spotten. We hebben geboekt op een open bootje met een hele krachtige motor. Ik dacht dat ze dichtbij al te zien waren maar we moeten een heel eind de rivier op. We hebben allemaal een speciaal pak aan tegen de spetters en de kou. Want met die snelheid van de boot is het behoorlijk koud. En ja daar zijn ze dan, nou ja, je ziet meestal alleen de rug wat uit het water komen en eenmaal een die zijn staart laat zien.

image imageMaar we hebben ze in ieder geval gespot, wel een stuk of 6 en dat in drie uur. In de verte zagen we ook nog een stel baluga’s, die zijn wit en zwemmen vaak onderste boven.

we krijgen nog niet genoeg van het water en de volgende dag gaan we met een boot het fjord op, dit fjord is het langste fjord van de wereld met 102 km. We zijn hier nu toch en het scheelt weer een ritje naar Noorwegen. Helaas hebben we geen tijd om het hele fjord af te varen maar we doen er toch ruim 4 uur over en zien zeker de eerste helft mooie dingen. Het tweede gedeelte viel een beetje in het water omdat er enorm veel water naar beneden viel.

image imageDe rotsen zijn prachtig van kleur en als je goed kijkt zie je in de rots een kattenkop.

 

imageimageWe verlaten de provincie Québec en gaan met een ferry naar de andere kant van de Laurensriver. We komen om half zes bij de afvaart aan maar moeten wachten tot half acht, het voordeel is dan weer dat je als eerste op de boot kunt. De overtocht duurt anderhalf uur en we zijn eigenlijk veel te laat bij ons hostel, ja vandaag slapen we in een hostel met stapelbedden, maar we hebben een kamer voor ons twee.

we rijden vandaag door indianengebied, dan komen er toch weer allerlei herinneringen boven over OLd Shaterhand, Winnitou en Arendsoog. En dan toebedenken dat dit de oorspronkelijke bewoners zijn van dit gebied die voor een groot deel zijn uitgemoord omdat een stel Europeanen zo nodig landjepik moesten spelen. Nu hebben ze dan allerlei reservaten waar ze casino’s exploiteren. Helaas heb ik geen echte indiaan meer gezien en moet ik mijn fantasie maar weer aanspreken.

we zijn nu in New Brunswick en hier is het een uur later, dus nu maar slapen.

(wordt vervolgd)

7 Comments on “

  1. Die fjorden zien er super uit, moet ik onthouden! Bijna in Nova Scotia. IN NB bezochten wij de flowerpot rocks, zeker de moeite, kan nu wel niet op de juiste naam komen van de rotsen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: