Canada here we are

20140818-203559-74159810.jpg

20140818-203600-74160146.jpg

20140818-203559-74159604.jpg

20140818-203559-74159973.jpg

De eerste bus vanuit Wijk bij Duurstede gaat pas om half acht en we moeten deze halen om op tijd op Schiphol te zijn. Een kwartier ervoor staan we bij de halte, je weet maar nooit, misschien is hij wel vroeger en dan zie je hem precies voor mijn toch al niet te kleine neus voorbij gaan. Maar is keurig op tijd en wij zijn op tijd om de bagage af te geven en door de scanner te gaan. Ik had stiekem toch mijn riem om gelaten en wat denk je, geen piepje. Heb ik toch maar mooi voor elkaar. Bij het aan boord gaan staat er al een grote rij, iedereen wil zo snel mogelijk het vliegtuig in. En wat voor een vliegtuig, er gaan ruim driehonderd mensen in. Aan gekomen in Toronto gaan we direct door naar Herz om de auto op te halen. Ik geef mijn naam, “your not. in our system” . Hoe is dat toch mogelijk, ik heb het grootste deel al betaald, ik weet geen reserveringsnummer, wat is wijsheid? Na een half uur en voor mijn gevoel drie uur stress kom ik er achter dat de reservering niet op mijn naam staat maar op An haar naam. We gaan op weg naar Barrie een plaats aan een meer op anderhalf uur van Toronto. We worden met open armen ontvangen door de nicht van An in een heerlijk huis met uitzicht op het meer. Toen zij 9 jaar oud was is zij met haar ouders naar Canada vertrokken. Het eerste huis zijn we vandaag langs gegaan, zij hebben er een half jaar ingewoond, je kunt je armen zo door de openingen in de muren steken en dan in de winter 20 ° onder nul. Het was keihard werken, maar het is gelukt. We hebben een mooie sightseeing gedaan naar alle boerderijen en huizen waar ze gewoond heeft en natuurlijk een heerlijke BBQ met grote stukken wilde zalm. Dat is wel iets anders dan de laffe zalm die wij kennen.
(Wordt vervolgt)

10 Comments on “Canada here we are

  1. En dan ben je in Canada. Wat geweldig. Geniet van de reis en oa de zalm. Ik geniet van de foto’s en het verslag. Liefs Heleen.

    Like

  2. Mijn zoon woont ook in Canada, maar in het meest Oostelijke deel, in Nova Scotia. We zijn er twee jaar na elkaar geweest, maar eind september komen zij naar hier. Ik wil graag naar Toronto en naar Alberta, als we een combinatiereis maken. Veel plezier daar!

    Like

  3. Hier is het weer helemaal van slag. We moeten bewust in onze gedachten terug halen hoe mooi het voorjaar en het begin van de zomer was. Maar tussen de buien schijnt vaak de zon en genieten we van eten buiten met de warme zon op ons terras. Het ga jullie goed. Zo te lezen lukt dat prima. Liefs Mieke en Theo

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: