trainingsschema voorbereiding SdC

Wat is belangrijk. Als  je niet gewend bent om te lopen ga dan niet te hard van start, zorg in ieder geval voor een dag rust tussen de wandeltrainingen. Voorkom wandelblessures door te snel van start te gaan. Doe goede schoenen en vooral ook sokken aan. Probeer je tempo zo op een km of vijf te brengen en houden. Beetje interval is ook prettig. Paar minuten rustig tempo en dan weer een paar minuten een straf tempo. Je zult merken dat je conditie snel vooruit gaat.

week 1: 5 km    5 km    7,5   km

week 2: 7,5 km  10 km   10 km

week 3: 12,5 km  5 km    10  km

week 4: 15 km   10 km   10 km

week 5: 10 km   17,5 km  20  km

week 6: 15 km 15 km 15  km

week 7: 10 km    15 km   15 km

week 8:  15 km   20  km   20 km

Dus begin in ieder geval 9 weken voor de Santiago tocht met dit schema en je zult verbaasd zijn over de resultaten. Tot die tijd raad ik je aan om als het mogelijk is dagelijks een uur te lopen, dat is ongeveer 5 km. Dit lijkt veel maar je zult merken dat je hele conditie verbeterd.
Probeer ook vast met een dagrugzak te lopen. Doe hierin ongeveer twee tot drie kilo, met drinken en wat versnaperingen kom je hier al snel aan.

Neem als het kan ook een brug of viaduct op in je route en neem zoveel mogelijk de trap, echt een goede training. Als je op deze manier traint krijg je ook veel plezier in het lopen.
Heb je vragen dan kun je via het reactie formulier ze stellen.

One Comment on “trainingsschema voorbereiding SdC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: