De onzichtbare wandelaar

Helemaal in de mood ben ik aan het wandelen. Rondje Ede. Even nog een nieuwe bulk medicijnen afhalen bij de apotheek. Ooit een akkefietje met mijn hart gehad en direct een blijvende gebruiker voor de “zekerheid” medicijnen.

Bijna bij de apotheek kruis ik een weg. Ik moet oversteken, doe de eerste stap op de weg, er komt een auto van links en ik verwacht dat die zo als het hoort en volgens de huidige verkeersregels zelfs verplicht is voor mij stopt. Nee dus. Gelukkig heb ik een noodrem op mijn benen die ik gebruik en sta direct stil.

De auto is een hoge Peugeot met van die kleine raampjes. Dat schijnt ook weer mode te zijn, kleine raampjes, heb je een lekker zicht. De vrouw die rijdt komt amper boven het raam uit. Ze schiet dus voor mij langs de hoek om en ik zie nog dat ze het parkeerterreintje bij de apotheek opdraait. Dat komt goed uit ik versnel mijn pas en sta bij de auto als ze uitstapt. Het is een vrouw van een jaar of zestig alhoewel ze ook jonger kan zijn maar het is moeilijk in te schatten. Ik woon in de biblebelt of de bijbelgordel. Dat is een strook die loopt van Zeeland naar Overijssel. In deze strook wonen wat meer gereformeerden dan in andere streken in Nederland. De vrouw die uitstapt is waarschijnlijk een van hen. Grijs jasje, zwarte rok en zwarte schoenen. De grijze haren strak naar achteren met een stijf knotje.

Mevrouw, heeft u een momentje? Bent u er van op de hoogte dat een voetganger die de weg oversteekt voorrang heeft boven afslaand verkeer?

Hoe bedoelt U?

Ik stond op de weg om over te steken en u reed gewoon door en de hoek om.

O, ik heb u niet gezien.

Nee dat kan ik mij voorstellen ik heb een te onopvallende jas aan. Daar ging ze niet op in. Als je die oranje jas niet ziet is een bezoekje aan de oogarts misschien wel aan te bevelen.

Ik keek naar die auto die om de hoek stond waar ik langs moest en ik heb u toch niet aangereden?

Dat klopt maar u weet dus wel dat u moet stoppen in zo’n situatie?

Ja wat denk je nu, dat ik net rijd? Ik zag je gewoon even niet.

Geen sorry of iets dergelijks. Ik verspil mijn energie er verder niet aan en wens haar een prettige dag verder en ga mijn pakketje ophalen.

10 Comments on “De onzichtbare wandelaar

  1. Ik zou een hogere dosis Metropol overwegen of zoals ik heb gedaan, verhuizen naar de randstad. Ben je ook veiliger qua COVID-19 omstandigheden want ik heb begrepen dat de gereformeerde bonders (die bedoel je toch?) het qua vaccinaties ook niet zo nauw nemen. En in de randstad heb je om over te steken wat meer stoplichten. 😀👍

    Geliked door 1 persoon

  2. Nou een héél enkel keer is het me wel gebeurd dat ik een voetganger. maar op het nippertje op tijd zag, maar dan is er zeker wel een reden voor een verontschuldigen. het kán gebeuren als je hier in de randstad ogen in je en achterhoofd nodig hebt Gelukkig barst het hier van de zebrapaden en dié zie je al van verre en is altijd een reden om op te letten.
    Deze vrouw had waarschijnlijk van onze lieve Heer persoonlijk vrijstelling om ongelovige te ontzien.

    Like

Plaats een reactie