Is het echt zo druk in de buurt van Amsterdam?

Het weerbericht van vandaag, wisselend bewolkt met hier en daar een bui. Wat zal ik doen, blijf ik thuis of ga ik naar buiten en een stuk lopen. Het wordt een wandeling. Deze keer in een gebied dat waar ik nog niet eerder gelopen heb. Mijn startpunt is buurtschap Waver. Ken je dat niet? Het ligt 7 kilometer lopen van het AMC in Amsterdam aan het riviertje De Waver.

Zie de hele route in Wikiloc

Hier begin ik aan een wandelroute van zo’n 12 km. Via een handbediend bruggetje steek ik de Waver over en loop zo de polder Groot-Mijdrecht beter bekend als de Waverhoek in. Het heeft, ja hoe is het mogelijk, de afgelopen tijd nogal geregend en het gras waar ik loop is behoorlijk nat. Door het vocht ruikt het heerlijk. Er staan ook paaltjes met het bekende rood-witte teken, een langeafstandsroute dus. Door dit gebied loopt het Floris de vijfde pad. Maar al snel ga ik de andere kant op. Het is niet voor te stellen dat dit maar een paar km van Amsterdam is. De hectiek van onze hoofdstad is helemaal verdwenen. Hier loop je met alleen de geluiden van de watervogels, schapen, ganzen en nog veel meer. Alleen vliegt er zo nu en dan een laag vliegend vliegtuig over maar waarschijnlijk een stuk minder dan een half jaar geleden.

Het is een waterrijk gebied. In de video krijg je een goede indruk van de schoonheid van dit gebied. Na 7 km sta ik voor het hek van natuurgebied Botshol. Het is een laagveengebied. Veenplassen, slootjes, rietland en moerasbos. Buiten de slootjes om bestaat Botshol eigenlijk uit twee grote plassen, de kleine Wije en de grote Wije. deze zijn met elkaar verbonden door die kleine slootjes die vaak dichtgegroeid zijn. Het is het restant van de vroegere vervening.

Het is weer prachtig lopen hier, tenminste als ik niet stil sta om foto,s te nemen of een bewegend beeld te schieten. Na 11 km ben ik terug op mijn beginpunt, bewogen tijd 1 uur en 55 minuten en de totale tijd 3 uur en 11 minuten. Je ziet dat ik genoeg tijd heb genomen om rond te kijken.

De hele route is 11 km, ik liep er 12 omdat mijn begin en eindpunt ergens anders was. Geen horeca onderweg.

De kleine Wije
Amsterdam zo dichtbij

Om te eindigen met de titel, nee, het is echt niet druk in de buurt van Amsterdam. Zodra je de stad uit bent kom je in een heel andere wereld. Ik ben blij dat ik er ondanks de best wel slechte weersvoorspelling toch ben gaan wandelen. Een buitje gehad maar een kleine paraplu die ik uit mijn rugzak toverde doet wonderen.

Als je de video hebt bekeken zou ik het heel leuk vinden als je mijn videokanaal volgt en dus even op abonneren klikt.

12 Comments on “Is het echt zo druk in de buurt van Amsterdam?

  1. Inderdaad onvoorstelbaar dat dit prachtige gebied tegen het drukke Amsterdam aan ligt.Je kunt alleen maar hopen dat het ook zo blijft want ik zie hier in de randstad ook steeds meer van dit soort stukjes natuur “volgebouwd worden”. De steden groeien steeds verder naar elkaar toe.

    Like

Plaats een reactie