WANDELEN MET ELISABETH EN HAAR GELEIDEHOND

Het begon met de besloten Facebook groep, lekker lopen. Elisabeth meldde zich aan en plaatste al snel berichten. Nu denk je misschien, nou en? Elisabeth is blind en wandelt graag. Bij haar in de buurt is dat geen probleem, ze loopt samen met Wendy haar werkgrage hond. De conditie van beiden is uitstekend en ze willen graag wat grotere afstanden lopen en niet telkens het zelfde loopje. Daarom heeft Elisabeth en Wendy iemand nodig die met hun mee kan lopen. 20 kilometer is geen probleem.

Elisabeth loopt niet alleen voor haarzelf maar ook voor een heel goed doel. Ze loopt 1000km voor Demi. Demi is 6 jaar en heeft een zeer zeldzame ziekte. Hij woont sinds zijn geboorte bij pleegouders en zij hebben nu dringend behoefte aan een rolstoelbus.

Lees

Hier

het hele verhaal. Ik heb het gelezen en weet helaas als geen ander hoe moeilijk het is om alle aanpassingen voor elkaar te krijgen dus ik steun dit doel volledig en besloot om een stuk met Elisabeth en Wendy te gaan lopen.

Ik heb afgesproken in de woonplaats van Elisabeth, Assen. Het is niet naast de deur maar om half elf ben ik er en we zoeken een route uit van zo,n 18 km. Hieronder de hele route.

https://nl.wikiloc.com/routes-wandelen/bbbb-55864702

Ik ga dus met een vrouw lopen die blind is. Wat kan ik verwachten? Ik tref een zelfverzekerde vrouw die uitstekend en in een hoog tempo loopt. Zij en haar hond Wendy zijn een eenheid. Ik sta echt versteld hoe Wendy, Elisabeth vlot langs allerlei obstakels heen loodst en bij een groot obstakel stil blijft staan zodat Elisabeth met haar stok kan voelen en er zo overheen kan stappen. Prachtig om mee te maken. We hebben goede gesprekken en veel lol, vooral als Elisabeth vertelt over de vragen die zij vaak krijgt als ze voorlichting op scholen geeft. Een voorbeeld, na haar presentatie vraagt een pubermeisje, mevrouw hoe kleedt u zich aan? Nou gewoon zoals jij. Ja maar u ziet toch niet of de kleuren bij elkaar passen? Als dat zo is vraag ik het even aan mijn man. Uw man? Bent u dan getrouwd, kan dat dan als je blind bent. Als ze dan ook zegt twee kinderen te hebben is het meisje helemaal verbouwereerd.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 3c90a107-9210-4200-80ba-92fc0914a412.jpg
Elisabeth en Wendy
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is fec2e30c-bd01-48b4-8ba4-c7167c37fa09.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 45ca24fa-b465-49d7-a594-79769f28971e.jpg

Nu heb ik ook nog een oproep.

Heb jij tijd en zin om eens een flinke wandeling met Elisabeth en Wendy te maken laat het mij dan weten. Dan kan ik jullie met elkaar in contact brengen. Je zult er geen spijt van krijgen. Je moet wel loopconditie hebben want anders hou je dit op elkaar ingespeelde koppel niet bij 😏.

11 Comments on “WANDELEN MET ELISABETH EN HAAR GELEIDEHOND

  1. mooi verwoord. grace en Ik ineke hebben samen met me onze vriendin Elisabeth onze haakvriendin ( ja dat kan ze ook en heel mooi) mee mogen rijden op onze scootmobielen toen hebben wij ook me mogen mee maken wat Wendy allemaal voor haar doet wat obstakels betreft

    Geliked door 2 people

  2. Hi zus, nou dan mag ik eerst wel gaan oefenen met lange afstanden te wandelen. Ik werk en sta wel veel in mijn 6 daagse werkweek maar daar bouw je geen loopconditie mee op. Gr je broertje

    Geliked door 1 persoon

  3. Onder de indruk is Paula Kemp uit Oegstgeest…Ik wil graag een keer met Elisabeth’s moeder Joke naar Assen gaan. En dan ? ‘De paden op de lanen in’ met Elisabeth en Wendy!

    Geliked door 1 persoon

  4. Hoewel ik het zeker wel leuk zou vinden ben ik geen partij voor haar;-) Mijn conditie lijkt nergens op en ik zou heer misschien 10 minuten bij kunnen houden maar dan is het wel over.
    Assen is trouwens ook veel te ver weg voor iemand die een hekel aan reizen heeft.
    Maar dit is zeker een powervrouw.

    Like

Plaats een reactie