Polen uit.

Nog even en we zijn Polen alweer uit. Op zoek naar een goede vrije plaats. De app park4night geeft er drie aan die in aanmerking komen. De eerste twee liggen aan een drukke doorgaande weg, dat is dus echt geen optie. De laatste wordt omschreven als een prachtige plek met een geweldige view over het meer. De GPS begeleiding geeft aan: uw plek bevindt zich aan uw rechterzijde. Daar is een weg die super stijl naar beneden gaat. Een weg met giga gaten. Ga ik die afdaling doen? Toch maar niet, eerst even lopend kijken. Sprintertje parkeren we bij een kerk en dan een stukje lopen. Mijn knieën zijn er niet blij mee, zo recht naar beneden gaat het. Na 200 meter houdt de weg op en gaat over in een graspad dat totaal dicht gegroeid is. View? Door de struiken zie ik een glimp van het meer. Welke grapjas heeft deze plek online gezet. Weer terug naar boven, het voordeel is wel dat we flink bewegen. We rijden weer verder en zien een bordje met haven. Daar rijden we naartoe. We komen aan het meer bij inderdaad een haventje met visroeiboten. Geen slechte plek maar er is weer een maar. Het is windkracht 7 en de bus staat te schudden in deze wind. Het is pas twee uur, wat moeten we hier op deze plek doen. Wandelen kan hier niet. Kom laten we eens gek doen, we gaan op een camping. Weg dus uit het haventje en naar een camping die op campercontact staat.

Uitzicht op het meer maar storm
Vissers attributen in het haventje

De camping

Camping 24 in de plaats, probeer het maar eens uit te spreken, Miedzyzdroje. een hele prettige ontvangst door een goed Engels sprekende man. We kunnen zelf een plaats zoeken en die vinden we dus ook. Alles in keurige rijen. We hebben met onze zonnepanelen eigenlijk geen stroom nodig maar het is in de prijs inbegrepen en ja we zijn toch Hollanders hè? Nu kunnen we de oven weer eens gebruiken. Er is heel goed sanitair en ook niet onbelangrijk, goede WiFi. Alles inbegrepen in diezelfde prijs. Nu we toch weer eens op een camping staan kan er wel wat gewassen worden. De lakens, handdoeken en nog veel meer. Vier machines vol en weer alles bij de prijs inbegrepen. We betaalden 12 euro per nacht. Alstublieft.

In deze tijd zijn het natuurlijk de wat oudere mensen die nu vakantie vieren. Gek eigenlijk, vakantie vieren of het een soort verjaardag is of zo. Maar ik dwaal af. Als ik zo voor Sprintertje op mijn gemakkelijke stoel zit rond te kijken en er komen weer nieuwe campers aan valt het mij op dat iedereen zo stijf eruit stapt. Nu heb ik dat zelf ook, maar het lijkt wel of iedereen dat heeft. Dan zijn er ook echte camping rituelen. De meeste mannen doen de afwas en als er een caravan komt zie je de man met zijn Nintendo in de hand de caravan op de plaats zetten. Ik zie dan meestal een jongensachtige glimlach op zijn gezicht. Toch wel weer leuk om zo het camping leven mee te maken.

Miedzyzdroje

Het is hier sterk Duits georiënteerd, niet zo gek natuurlijk. Het is betrekkelijk dichtbij en hier woonden vroeger heel veel Duitsers die er prachtige huizen hebben neergezet. Bij bijna ieder huis zie je wel bordjes met zimmerfrei. Ook hier een lekker groot strand en natuurlijk een pier. Voorbij de pier liggen vissersbootjes op het strand, deze worden hier ook met een soort lier de zee ingetrokken. Er zit veel vis en deze wordt bovenaan het strand vers gerookt. Daar kun je niet zomaar aan voorbij lopen. Heerlijk.

Heerlijke gerookte vis, loop daar maar eens voorbij
Vissersboot op het strand
Steen/zandkasteel

We gaan hierna eens kijken op Rügen in Duitsland. Het is een eiland bereikbaar via een brug. Hierover en meer in een volgend reisverslag.

PS. Ik word er vrolijk van als je mijn Facebook pagina:

Waarloopjijwarmvoor een like geeft

14 Comments on “Polen uit.

  1. Ik lees al je blogs, Harry! Erg leuk om te lezen en krijg er ook zin in om langere tijd met onze camper weg te gaan. Maar dat duurt nog een paar jaar. Als jullie weer terug zijn, een keer wat afspreken?

    Geliked door 1 persoon

  2. Hoi Harry,
    Rügen moet prachtig zijn, we zijn er een keer snel door heen gereden richting veerboot naar Zweden.Dat was in Sassnitz.
    Gek verhaal: we waren onderweg naar veerboot in Puttgarden, maar hadden op TOM-TOM, die we toen nog gebruikten per ongeluk Putgarden ingetoetst, en kwamen zo terecht op schiereiland Rügen. Zo kom je nog eens ergens!
    Veel plezier daar, groetjes

    Andries

    Geliked door 1 persoon

      • Ja, we kwamen op tijd op de veerboot terecht; daar was het druk met allemaal Zweden die hun karretjes achter de wagen volladen met goedkope drank uit Deutschland. Oude veerboot, leek wel uit de DDR-tijd, er kon een complete trein opgereden worden.
        Ben benieuwd naar je Rügen-verhalen, daar wil ik zeker nog een naar terug.

        Groetjes
        Andries

        Geliked door 1 persoon

  3. Weer mooi beschreven Harry. Rügen, ook zo mooi. Kun je de schoonheid nog wel zien na zo’n intensieve reis, ervaringen en indrukken?
    Ik ben benieuwd naar je foto’s. Ik heb op R gefietst.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie