Wolven in Lunteren?

Ik blijf mij verbazen over de natuur. Heerlijk een stukje gefietst en gelopen. Vanaf station Ede-Wageningen met een omweg naar Lunteren. Je merkt hier niets van drukte. Grote villa’s en kleine boerderijen. Schapen hebben alle ruimte. Zo kwam ik weer in het Lunterse buurtbos. Dit bos is van alle inwoners van Lunteren, zie mij vorige blog. Nu heb ik eerlijk gezegd niet zo heel veel verstand van bosbeheer. In Ede en Bennekom wordt heel veel gekapt maar hier lijkt het wel van niet. Best wel veel dode en half dode bomen. Nu ben ik een liefhebber van bomen met allerlei uitstulpingen en hier kom ik aardig aan mijn trekken.

Dan zie ik plots een flyer op een boom, loop ik hier wel rustig?

Ben ik nu wel echt blij met die wolven?

Weer op de fiets kom ik langs de Doesburger molen. Die verwacht ik niet hier in Ede maar bij Doesburg en dat is nog wel een stukje verder fietsen. Maar wat blijkt, de molen is vernoemd naar het buurtschap Doesburger eng en ligt tussen Ede en Lunteren. Vandaar maar deze molen is een van de oudste molens van Nederland. Waarschijnlijk zo tussen 1614 en 1628. We nemen het een beetje ruim, kun je nooit een buil aan vallen. Er loopt hier ook een wandelroute langs van 8 km. Die ga ik ook eens lopen als ik weer terug ben van mijn komende roadtrip.

10 Comments on “Wolven in Lunteren?

  1. Is het je niet opgevallen dat, sinds de wolf hier gesignaleerd is, de geitjes in groepjes van vijf lopen in plaats van zeven?
    Bedankt voor je verhaal Harry.,

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een geweldige bomen zie je toch hè. Ik ben gisteren ook een paar prachtexemplaren tegengekomen. Helaas geen foto’s kunnen nemen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: